BAKAN ÖZLÜ: HEDEFİMİZ YERLİ OTOMOBİLİN 2019’DA YOLLARDA...

BAKAN ÖZLÜ: HEDEFİMİZ YERLİ OTOMOBİLİN 2019'DA YOLLARDA OLMASI

BAKAN ÖZLÜ: HEDEFİMİZ YERLİ OTOMOBİLİN 2019'DA YOLLARDA OLMASI

09 Temmuz 2017 - 12:58

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin altyapısı sadece markası yok. Hedefimiz yerli otomobilin 2019 yılında yollarda olması" dedi. Bakan Özlü, Türkiye'nin Antartika'da bilim üssü kuracağını da açıkladı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında yerli otomobli ve yerli uçak prjeleriyle ilgili konuştu. Bakan "Türkiye'nin altyapısı sadece markası yok. Hedefimiz yerli otomobilin 2019 yılında yollarda olması" dedi.Yerli uçak için de çalışma yapıldığını onun için de hedefin 2023 olduğunu dile getirdi.

ANTARTİKA'DA BİLİM ÜSSÜ 

Bakan Özlü, Antartika'da Türk Bilim Üssü kurulması için 9 kişilik ekibin çalıştığını ve 2108 yılında bu üssün kuralacağını dile getirdi. Projenin cumhurbaşkanlığından geldiğini anlatan  Özlü şunları söyledi: "Biz heyet oluşturduk, Antartika'ya yönlendirdik ekibi. 9 kişilik bir ekip gitti. Amacımız şöyle, 53 ülke var. Bunlardan 29'u danışman ülke statüsünde. Biz 30'ncu ülke olmak istiyoruz. Antartika'da hangi araştırmalar yapacağız bunları hazırlıyoruz. 2018'i hedefliyoruz."

 Uzay üssü çalışmaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü şöyle konuştu:"Türkiye'de uzay üssü kurulacak. Şimdi kanunun meclisten geçmesi an meselesi Türkiye'nin uzayın imkanlarından daha fazla istifade etmesi aslında yüksek teknoloji üreten ülkeler sınıfında da yerini açacak etkenlerden biridir. Bir türk astronotun uzaya gönderilmesi yetiştirilmesi 25 milyon dolarlık bir maliyeti var"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x