KARTLARI BÖYLE ELE GEÇİRDİLER...

KARTLARI BÖYLE ELE GEÇİRDİLER...

GARSONUN YÖNTEMİ YOK ARTIK DEDİRTTİ!

07 Temmuz 2017 - 22:30

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, müşterilerinin kredi kartı bilgilerini post cihazlarına yerleştirdikleri "kart kopyalama düzeneğiyle" kopyaladığı iddia edilen garson ve ona yardım ettiği öne sürülen arkadaşı gözaltına alındı.
POST MAKİNESİNE GİRİLEN ŞİFRELERİ CEP TELEFONUNA KAYDEDİYOR

Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bodrum'daki bir restoranda garson olarak çalışan Ö.E'nin, müşterilerin kredi kartlarını kopyaladığı, post makinesine girilirken gördüğü şifreleri ise telefonuna kaydettiği belirledi.
SIRT ÇANTASINDAN KART KOPYALAMA CİHAZI ÇIKTI

Zanlının Gümbet Mahallesi'ndeki kaldığı otel odasında yapılan aramada, sırt çantasında 2 "Magnetic Stripe Reader" adı verilen kart kopyalama cihazı, cihazlara ait veri aktarım kabloları ele geçirildi. Kart kopyalama cihazları üzerinde yapılan incelemede ise başkalarına ait 18 banka kartından 40 kopyalama işleminin yapıldığı, kart şifrelerinin ise zanlının cep telefonuna kaydedildiği belirlendi. Polis ekipleri Ö.E. ile ona yardım ettiği ileri sürülen arkadaşı R.G'yi gözaltına aldı.
KOPYALANAN KREDİ KARTLARININ AİT OLDUĞU BANKALARA YAZI

Ö.E'nin, ifadesinde, kopyaladığı kredi kartı başına tanımadığını ve sadece telefonla görüştüğünü iddia ettiği kişiden 100 lira aldığını söylediği belirtildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, kopyalanan kredi kartlarının ait olduğu bankalara yazı göndererek bu kartlardan ne kadar para çekildiğini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x