ABD’DEN TÜRKİYE’YE YPG MEKTUBU!

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YPG MEKTUBU!

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YPG MEKTUBU!

22 Haziran 2017 - 13:17

ABD'den Türkiye'ye YPG Mektubu: DEAŞ Mağlup Edilince Silahlar Geri Alınacak
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a gönderdiği mektupta, DEAŞ mağlup edilince YPG'den silahların geri alınacağını yazdı.
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a bir mektup gönderdi.
Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in edindiği bilgilere göre mektupta, ABD'nin YPG'ye gönderdiği malzemenin listesinin her ay Türkiye ile paylaşılacağı, mühimmatın seri numaraları ve görsellerinin de tutulacağı belirtildi. Mektupta, DEAŞ ile olan savaş bittikten sonra silahların geri alınacağı bilgisi yer aldı.
TÜRKİYE İLE DÜZENLİ BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILACAK
Ayrıca ABD Savunma Bakanı Mattis yazdığı mektupta, Savunma Bakanlığı'na silahların Suriye dışına çıkmaması için ABD'li görevlilerin çalıştığı bilgisi verildi.
Türkiye ile planlı çalışma ve şeffaflık temelinde her türlü bilgi paylaşımının düzenli olarak yapılacağı garantisi veren Mattis, Rakka'yı ele geçirecek kuvvetin yüzde 80'ini Arapların oluşturacağını ve şehri elde tutacak kuvveti yine Araplardan teşkil edeceklerini kaydetti.
YPG İLE ZORUNLU İŞBİRLİĞİNDE OLDUKLARINI BELİRTTİ
Mattis, DEAŞ'ı mağlup etmek için sahada YPG ile zorunlu bir işbirliklerinin olduğunu belirtti.
Mektupta Mattis, Milli Savunma Bakanı Işık ile gelecek hafta Brüksel'de bir kez daha yüz yüze görüşmeyi çok arzuladığını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x