BAŞARILI İNSANLARIN ASLA SÖYLEMEDİĞİ CÜMLELER

BAŞARILI İNSANLARIN ASLA SÖYLEMEDİĞİ CÜMLELER

BAŞARILI İNSANLARIN ASLA SÖYLEMEDİĞİ CÜMLELER

17 Nisan 2017 - 21:30

BAŞARILI İNSANLARIN ASLA SÖYLEMEDİĞİ CÜMLELER

 

Başarılı insanlar fikirlerini açıklamaktan çekinmezler. Hatta başarılı olmalarının en büyük nedeni fikirlerini korkmadan açıkça ifade edebilmeleridir çoğu zaman.
Bu nedenle inandığın fikirleri topluluklar arasında dile getirmekten sen de çekinmemelisin. Ancak bazı sözler vardır ki, aslında çok derinde senin endişelerin, kaygıların ve zayıflıkların hakkında ciddi ipuçları verir. İşte fikirlerini açıklamaktan çok, bu sözleri söylememek üzerine dikkatini toplamalısın. Çünkü başarılı insanlar bu sözleri asla sarf etmezler.

1- “HER ZAMANKİ YOLU İZLEDİM”
Özellikle teknolojinin çok hızlı gelişmesiyle birlikte her gün yeni yöntemler ve yeni yollarla karşılaşıyoruz. Ve ortamlarda aynı yolu izleyerek iş yapmak artık eskisi gibi geçerli bir iş yapış şekli değil. Bu nedenle bu gibi bir cümleyi kurmadan önce 2 bin kere düşünmen gerekiyor.

2- “BU BENİM HATAM DEĞİL”
İş yerindeki rolün ne olursa olsun bir hata yaptığında bunu kabul edebilir bir insan ol. Eğer en ufak bir hatanı bile kabul etmezsen iş arkadaşların bir süre sonra seninle ortak projelerde birlikte olmaktan çekinir ve yalnız bir insan haline dönüşürsün.

3- “YAPAMAM”
Tüm hayatında geçerli olsa da iş hayatında sana olan saygıyı sarsacak bir kelime varsa o da budur. Sen sen ol, bu son derece sevimsiz cümleyi kullanma ve bunun yerine alternatif bir çözümle gel. Mesela “Bu gece mesaiye kalamam” yerine “Yarın erkenden gelebilirim” ya da “Bu dosyayı hazırlayamam” yerine “Henüz nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum.” gibi daha tolere edilebilir cümleleri tercih et.

4- “BU ADİL DEĞİL”
İnanın hayat hiç kimse için adil değil. Yani başına ne geldiyse bu sadece sizin başınıza gelmedi. Bu nedenle insanlara karşı bu gibi bir cümle kurmak karşı tarafta sadece senin olgun biri olmadığın hissini bırakır. Bunun yerine hak etmediğin bir şeyi yaşadığını düşündüğünde duygularını daha açık ifade etmeyi dene. Bunun neden senin başına gelmiş olabileceğini anlamak üzerine sorular sor.

5- “İŞ TANIMIMDA YOK”
Gün gelir patronun senden iş tanımında olmayan bir şey isteyebilir. Bunun hoş ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söylemiyoruz ancak bu gibi durumlarda direk reddetmek ve bu sert cümleyi kurmak yerine o işi başarıyla yerine getir. İşi yaptıktan sonra patronunla ayrıca bu konu hakkında konuşabilir, iş tanımını güncellemenin  gerekli olup olmadığını sorgulayabilirsin.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x