Bayraklı binleri ağırladı!

Bayraklı binleri ağırladı!

Bayraklı binleri ağırladı!

05 Mart 2017 - 14:58

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Festivali Smyrna Meydanı’nda gerçekleşti. Havanın güzel olmasıyla İzmir başta olmak üzere Ege’nin farklı illerinden binlerce vatandaş adeta Bayraklı’ya akın etti. Vatandaşlar gün boyu hem deve güreşler seyretti hem de keyifli bir gün geçirdi.
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Deve Güreşi Festivali yine binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Festivale Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.  
EŞİNİ, ÇOCUĞUNU, ARKADADAŞINI ALAN BAYRAKLI’YA KOŞTU
Şölen yerine dönen Smyrna Meydanı’na İzmir başta olmak üzere, Ege’nin birçok ilinden gelen binlerce vatandaş hem deve güreşlerini seyretti, hem de keyifli bir pazar günü geçirdi. Eşini, çocuğunu alarak deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşlar, davul zurna eşliğinde zeybek oynamayı da ihmal etmedi. Deve güreşleri öncesi alanda sık sık İzmir Marşı ile 10. Yıl Marşı çalındı. Binlerce vatandaş da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak marşlara eşlik etti.  
COŞKULU KALABALIĞA SESLENDİ
Smyrna Meydanı’nda gelen misafirleri tek tek selamlayan ardından da meydanın etrafının hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu bir Yörük geleneğidir. Sevgili Atatürk, ‘Bir gün Toroslar’a gidin, Toros Dağlarının tepesinde bir çadır görüyorsanız ve o çadırda duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu ülkeyi kimse bölemez, bizi kimse ayıramaz’ demiştir. Atatürk yine bir sözünde, ‘Yörüklerden edebiyatçı çıkar, müzisyen çıkar, bilim adamı çıkar, hepsi çıkar ama bir tek vatan haini çıkmaz’ demiştir. Atatürk Yörük çocuğudur. Babası Selanikli Yörük’tür. Annesi bir Yörük kızıdır. Yörükler vatanseverdir. Sadece Zeybek oynarken diz çökerler. Türkiyemizin başına bela olanlara İzmir’in kurulduğu yerden sesleniyorum. Yörük anlayışı, Yörük yurtseverliği, vatanseverliği, Türkiye’nin her karış toprağında vardır. Bunu bilsinler. Bunu unutmasınlar. Biz öldürerek yenilmeyiz çünkü biz bir ölür bin doğarız” dedi.
ŞAMPİYON DEVELERE KUPA
Deve güreşlerinde he yıl olduğu gibi Cumhuriyet, Atatürk, Başkanlık, Smyrna güreşleri yapıldı. Atatürk kupasını Torbalı’dan Çakıcı Yavaş, Bayındır’dan Türkiyem; Cumhuriyet kupasını Bağyurdun’dan Anafartalar Türker, Bayındır’dan Remzi Bey; Başkanlık kupasını Karabağlar’dan Ahmet Bey, Bayındır’dan Damar, Smyrna Kupası Ceylin ve Efe Karayel isimli develer kazandı. Başkan Karabağ, develerin sahiplerine kupalarını verdi.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x