BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN İZMİRLİLERE UYARI!

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İZMİRLİLERE UYARI!

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN İZMİRLİLERE UYARI!

18 Mayıs 2017 - 15:35

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27. spor salonunu Sarnıç'ta açtı. Gaziemir Belediyesi ile ortaklaşa tamamlanan salonun açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, "sudan siyaset yapanlara" cevap verdi ve Kuş Cenneti'ndeki arazilerin geleceği konusunda İzmirlileri uyardı.
Kuş Cenneti'ne dikkat!
Başkan Kocaoğlu satır başlarıyla şunları söyledi:
* Kazanın, belanın ve afetin siyaseti olmaz.
* Bir belediyemiz tankerle su getirip dağıtılabilir. Ama bunu mizansen malzemesi yapmaz. Küçük işlerdir bunlar ve küçük adamlara yakışır.
* Orman Bakanlığı'nı İzmir Kuş Cenneti ile ilgili kararlarından dolayı değil; bizi suçlamalarından dolayı ve emeği, harcanan parayı yok saydıkları için kınıyorum.
* Fal bakmayacağım. Ömrümüz olursa Kuş Cenneti'ndeki arazilerin takip edilmesi ve önümüzdeki süreçte ne yapılacağının izlenmesi gerekiyor.
* 'İzmir'de su yoktu, biz getirdik' diyenler, dibi delik olduğu için su tutmayan Gördes Barajı'ndaki su için bizden 48 milyon TL istedi. Bir senede almamız gereken suyun ancak yarısını, onu da 7 senede alabildiğimiz halde..
* Susuyorsak, İzmir için susuyoruz. Ama konuşursak alasını konuşuruz; hiçbiriniz de cevap veremezsiniz.
* 'Oy verirsen hizmet veririm' mantığı 80 vilayette sökebilir. 10 seçimdir bu kentten netice alamıyorsun, alamazsın.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu hizmete girdi. 4 milyon liraya mal olan ve maliyetinin yüzde 60'ı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan çok amaçlı salonun açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde kentin gündeminde yer alan su kesintisi ve İzmir Kuş Cenneti'nin protokol iptali gibi konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Afetin siyaseti olmaz!
Tahtalı Barajı'ndan su alan pompa istasyonu ile Görece'deki en büyük su arıtma arasındaki hatta meydana gelen arıza sonrasında belli bir kesim tarafından başlatılan saldırılara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, "Hemen ekiplerimiz alarma geçti ve geceli gündüzlü çalışarak 72 saatte tamamlanmasını öngördüğümüz arızayı 56 saatte tamamladı ve suyu verdik. Kazanın, belanın ve afetin siyaseti olmaz; bunlar siyasi malzeme yapılmaz. Bunların siyasi malzeme yapılması ne bizim geleneklerimize, göreneklerinize, insana bakışımıza uyar ne de bana göre ahlakidir. İki buçuk günlük su kesintisinde milletvekilinden, meclis üyesine, belediye başkanından siyasisine herkes seferber oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İZSU'nun bugüne kadar yaptığı bütün çalışmalar yok sayılarak yerden yere vuruldu" diye konuştu.
Özellikle sosyal medyada yapılan saldırılara da değinen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sosyal medyada hiç kendilerine ve İzmir'in duruşuna yakıştıramadığım şekilde, Büyükşehir Belediyesi'ne saldırılarda bulundular. Bunu yaptıkları zaman iş yaptıklarını, siyasi puan toplayacaklarını, siyasi kazanç elde edeceklerini sanıyorlar."
Küçük işler, küçük adamlar
Tankerle su dağıtımının bile mizansen malzemesi yapılmasına sert tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, "Bir belediyemiz tankerle su getirip dağıtabilir, destek olabilir. Ama bunu siyaset malzemesi yapmaz. Mizansen malzemesi yapmaz. Fotoğraf ve basın malzemesi yapmaz. Küçük işlerdir bu işler ve küçük adamlara yakışır. Böyle belediyecilik mi olur? Böyle insana bakış mı olur? Bütün tankerlerimizle su taşıdık. Bu sular içilecek su mu? Hayır, kullanılacak su. Oradan da problem arıyorlar. Belediyeyi yıpratmaya çalışıyorlar. Yahu siz ne yapıyorsunuz? Amaç ne?" diye konuştu.
Gördes Barajı gerçeği
Kocaoğlu ayrıca Gördes Barajı üzerinden örnekler verirken şunları söyledi:
"Her gelen diyor ya 'İzmir'de su yoktu, biz İzmir'e Gördes'ten su getirdik' diye. Şu Gördes Barajı'nın hikayesini anlatayım size: Gördes Barajı'nın bundan 30 sene evvel yapılan protokolünde 'her yıl 58 milyon metreküp su İzmir'in ihtiyacına ayrılacaktır' der. Bugüne kadar Tahtalı Barajı dahil bütün illerde barajı, hatları, temiz su arıtmasını da Devlet Su İşleri (DSİ) yapar, maliyetini çıkartır. Bize 'Arıtmasını sen yap' dediler. Peki deyip Belkahve'de yaptık. Geçenlerde İZSU'ya bir yazı geldi. 'Gördes Barajı'ndaki ödemen 2010 yılından itibaren 48 milyon TL'dir' diye… Baraj delik, baraj su tutmuyor. O yüzden 3 sene evvel boşaltıldı. Bugüne kadar sadece 27 milyon metreküp almışım. Bir senede almam gereken suyun ancak yarısını, onu da 7 senede alabilmişim. Yazdık, 'aldığımız suyun parasını alın da biz bu işten vazgeçelim' diye. Çünkü çekilecek bir nane değil. Ne yapacaklar bilmiyorum. Gördes Barajı'nda problem var diye kimseyle paylaşmadım. Seçime 3-5 gün kala büyük büyük siyasetçiler geldiler, İzmir'de 'su yoktu; biz getirdik' dediler. Yine cevap vermedim. Ama bir su arızasını sen topunla tüfeğinle siyaset malzemesi yapıyorsun. böyle olmaz! Ben size kaç defa söyledim. Bu kentle barışacaksınız. Bu kentli gibi bu kente bakacaksınız. Bu kenti ve bu kentliyi tehdit etmeyeceksiniz. Bu kenti gerçekten sevecek, hizmet edeceksiniz. Vergilerinin belirli bir kısmını 'el insaf' deyip, elinizi vicdanınıza koyup bu kentin kalkınması için kullanacaksınız. Sonra gelip oy isteyeceksiniz. Benim İzmirlim ister verir vermez, bu onun bileceği iştir. 'Oy verirsen hizmet veririm' mantığı 80 vilayette sökebilir. Ama burası İzmir! 10 seçimdir bu kentten netice alamıyorsun, alamazsın. Çünkü bu kent Mustafa Kemal'in kentidir. Bu kent 15 Mayıs'ta ilk kurşunu atan kenttir. Bu kent 9 Eylül'de Hükümet Konağına Türk bayrağını diken kenttir. Siz kiminle oynuyorsunuz? Utanmadan sudan siyaset
yapıyorsunuz. Ayıp değil mi ?"
Emeği ve harcanan parayı yok saydılar
Orman Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle arasındaki İzmir Kuş Cenneti protokolünü iptal etmesine de değinen Kocaoğlu, "2006 yılında Oğuz Kağan Köksal Bey'in Valilik döneminde 'Başkan bu birliğin başkanlığını Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar Hanım'a verelim' dedi ve verdik. Belde belediyelerin kalkması ile konu 2009'da bize geldi. O tarihten itibaren İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Bugüne kadar Kuş Birliği'ne birçok yatırım yaptık. Toplam tutarı minimum 26 milyon TL'dir. Ben biliyorum ki, bedeli 30 milyondan da fazla. Neymiş belediye buraya bakamıyormuş, yatırım yapmıyormuş, 3 milyon değil 3 kuruş harcamamış.
3 milyonunun da bizimle alakası yok. Kuşlarla ilgilenen hocamız 'belediye her sene 3 milyon harcıyor' demiş. Az bile söylemiş. Kuş Cenneti'nin protokolünü siyaseten İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bırakmayı uygun görmeyebilirsiniz. Orman Bakanlığı'na bağlı genel müdürü protokol imzalamayabilir, iptal edebilir. Ama yapılan çalışmaları göz ardı etmez. Herkesin hakkını verir. 'Ben daha iyi bakacağım kardeşim' der. Biz de bakarız, görürüz ne olduğunu.. Ama görevini yapmadı diye olmaz. Alır bakar ama suçlaması yanlıştır. Ben bu kararı verenleri kınıyorum. Kararlarından dolayı değil, suçlamalarından dolayı. Emeği, harcanan parayı yok saydıkları için kınıyorum" dedi.
Neden bu engelleme?
Başkan Kocaoğlu konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden örnekler vererek karşılaştıkları diğer engellere de dikkat çekti. Kocaoğlu şunları söyledi:
"Eşrefpaşa Hastanemiz var. Türkiye'de tek belediye hastanesi, eşi yok. Köy köy, belde belde sağlık taraması yapıyorduk. Taramayı yapıp tedaviye ihtiyacı olan hemşerilerimizi gidip arabayla alıp hastaneye getirip ne yapılması gerekiyorsa yapıyor ve sağlığına kavuşturup gönderiyorduk. Bu çalışma İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kırsalda öne çıkartmaya başladı diye yasakladılar. Vatandaşa verdiğimiz sağlık hizmetini engellediler. Kim engelledi? O dönemli sağlık müdürü engelledi. Peki bize getirdiğiniz engellemeden sonra siz bu sağlık taramasını yaptınız mı? Ne oranda yaptınız? Meçhul… İZBETON şirketimizle 2008 yılında okullarda 20 milyon liranın üzerinde bakım ve onarım yaptık. Sonra okullara bizi sokmadı beyefendiler. Onu da geçtik. İzmir'de şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün kazı alanlarına kaynak aktarıyor ve kazıların devam etmesini, kentin zenginliklerinin su yüzüne çıkmasını ve kente turist gelmesini, kentin kalkınmasını sağlamaya çalışıyor. Agora'ya her sene 1 milyon 260 bin lira para veriyoruz. Agora'nın tüm kamulaştırmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi dünya para ödeyerek yaptı. Roma antik tiyatrosundan 163 evi belediyemiz kamulaştırdı. 10 noktadaki kazılara sadece bu yıl 4 milyon 700 bin lira destek oluyoruz. Agora Antik Kenti'nin çevresine bir duvar yapalım dedik. Parasını biz verdik, burası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tapulu arazisi... Ama buna bile izin vermediler. Sonra baktılar arazi tapulu.. Bu sefer kendilerinin olan yere duvarı yaptırmadılar. Biz kendi arazimize duvarı yaptık. Onların yerine yapmadık, yapamadık".
Susuyorsak İzmir için
Kimseyi rencide etmemek için bugüne konuşmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben belediye başkanıyım. Boğaz dokuz boğum, düşüne düşüne, konuşa konuşa kimseyi rencide etmemek durumundayım ve hep sustum, hep yuttum. İzmir'in menfaati için… Ama artık iyice gemi azıya aldılar. Ama bütün bunlar, bize yapılanları, davranışları, İzmir'e bakışlarını unuttuğumuz yahut bilmediğimiz anlamına gelmiyor. Susuyorsak İzmir için susuyoruz ama konuşursak alasını konuşuruz. Hiçbiriniz de cevap veremezsiniz. Neden? Çünkü sizin İzmir'e bakışınızla bizim bakışımız arasında fark var. Biz doğaya, insana bakıyoruz; siz oya ve ranta bakıyorsunuz. Fal bakmayacağım. Ömrümüz olursa Kuş Cenneti'ndeki arsaların takip edilmesi ve önümüzdeki süreçte ne yapılacağının izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ömrünüz olmazsa gençlerin takip etmesini istiyor, İzmirli gençlerimizi uyarmak istiyorum."
Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kiraz'ın dağından Bergama'nın ovasına, fuarından sanayisine kadar gücümün yettiği, yasanın el verdiği kadar; tüm kemgözlere ve köyü niyetlilere rağmen bu kentin kalkınmasını İzmirli hemşehrilerimizle birlikte sağlayacağım" diye konuştu.
19 Mayıs kutlamasına davet
İzmirliler'i 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine davet eden Başkan Kocaoğlu, "50-60 civarında üniversiteden gelen gençlerle İzmir'in en büyük kent ormanı olan İnciraltı'nda kamp kuruyoruz. 3 gün orada çadırlarda konaklayacaklar. Eğlence ve etkinlikler yapılacak. Gençlerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin misafiridir. Tüm hemşehrilerimizi de 19 Mayıs akşamında Gündoğdu Meydanı'ndaki Şebnem Ferah konserine davet ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramını coşkulu bir şekilde kutlamaya çağırıyorum" dedi.
Büyükşehir'in yatırımlarıyla Gaziemir gelişti
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise İzmir'in hızlı, planlı ve güzel gelişen ilçenin bugün cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Gaziemir tam bir dünya kenti olma yolunda. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 8 yıllık süreçte eğitimden, sağlığa, çevre ve alt yatırımlarına kadar pek çok yatırım yaptık. Sosyal projelere ağırlık verdik. Ürettiğimiz projelerde en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan aldık. 41 kilometreyi aşan yağmur suyu kuşaklama kanalı, İZBAN, kavşak, yol ve kaldırım çalışmaları, sosyal konutlarda hizmete aldığımız futbol sahası, semt garajı, modern itfaiye binası ve araçları, Fuar İzmir, Aktepe-Emrez bölgesi kentsel dönüşüm projesi ve anket sonucuna göre Mustafa Kemal Atatürk ismini koyacağımız Gaziemir Çok Amaçlı salonu Büyükşehir'in ilçemize kazandırdıkları için Gaziemir halkı adına başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ilçemizdeki dördüncü spor salonu olacak ancak bu bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak" dedi.
Hem spor hem sanat
Konuşmaların ardından Gaziemir Sarnıç bölgesinin hem kültür sanat hem spor faaliyetleri ihtiyacını karşılayacak çok amaçlı salonun açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen salonun çevresinde ise bin 500 metrekarelik yeşil alan ve 2 bin metrekarelik otopark alanı oluşturuldu. Çok amaçlı salonun içinde kafeterya, fitness salonu, 222 kişilik çok amaçlı salon, cep sineması, toplantı odası, engellilerin kullanımına uygun soyunma odası, duş ve tuvaletler bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x