SUUDİ ARABİSTAN’DA DEPREM! VELİAHT PRENS KOVULDU

SUUDİ ARABİSTAN'DA DEPREM! VELİAHT PRENS KOVULDU

Suudi Arabistan Krallığı, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in yerine Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın getirilmesi yönünde karar aldı.

21 Haziran 2017 - 09:40

Muhammed bin Salman'ın Birinci Veliaht Prens olması yönündeki kararın Suudi Sadakat Konseyi tarafından 31'e karşı 34 oyla Muhammed bin Nayif'in yerine getirildiği ifade edildi.

ÇOK SAYIDA GÖREVİ BULUNUYOR
Aynı zamanda başbakan yardımcısı olarak açıklanan 31 yaşındaki Muhammed bin Selman'ın, savunma bakanlığı pozisyonunu da koruyacağı belirtildi.

Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan'ın Yemen'de yürüttüğü operasyonlardan sorumlu.

Muhammed bin Salman, Yemen'de yürütülen savaşın yanı sıra petrol politikasını yönetiyor ve petrol gelirlerinin azalacağı öngörülen yıllar için ülkenin nasıl yapılanacağını tasarlıyor.. Veliaht prensliğine yapılan bu atama geçen iki buçuk yılda Suudi Arabistan'da meydana gelen geniş çaplı değişimleri izliyor. Riyad, 2015 yılında Yemen'e askeri müdahalede bulunarak ve 2016 devlet petrol şirketi Aramco'nun kısmen özelleştirilmesi kararını alarak yakın ülkeleri şaşırtmıştı.

BİN NAYİF KOVULDU
​El Arabiya'nın aktardığına göre Kral Selman, Muhammed bin Selman'ın bu akşam Mekke'de bağlılık yemini etmesi çağrısında bulundu. Uzun yıllardır ülkenin terörle mücadele şefliğini yürüten Nayif'in ise içişleri bakanlığı görevinden de kovulduğu kaydedildi.

(Muhammed bin Nayif)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x