BALIĞI SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN!

BALIĞI SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN!

BALIĞI SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN!

06 Ekim 2017 - 23:30

Beslenme uzmanları balık yerken edindiğimiz bazı alışkanlıklar konusunda uyarılarda bulundu. İşte beslenme uzmanlarından balığın yanında ne yenir, balık nasıl pişirilir sorularına cevaplar…

Balık sayısız faydası ile biliniyor. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyor, kemiklerin erimesini önlüyor, zihni açarak hafıza kaybı ile unutkanlığa karşı etkili oluyor, saçları ve cildi besliyor, keskin gözler için de birebir... 

Balığın faydaları aslında saymakla bitmiyor. Peki bu denli sağlığımıza yararları olan bir besinden biz yeterince faydalanabiliyormuyuz?

Beslenme uzmanları balık yerken yaptığımız bir takım alışkanlıkların balıktan yeterince faydalanamadığımızı belirtiyorlar.

 İşte beslenme uzmanlarının balık hakkıonda yaptıkları o açıklamalar...

Yapılan bir araştırmada; haftada 5 ve daha fazla balık tüketenlerde hiç balık tüketmeyenlere göre kalp krizi gelişme riski yüzde 30 daha az bulunmuş. Balık içerdiği omega 3 sayesinde de zihni açarak hafıza kaybı ve unutkanlığı önlüyor.

Balık aynı zamanda içerdiği kalsiyumla kemik kaybını da önlüyor. Protein içeriği açısından iyi bir kaynak olan balık doygunluk hissi de veriyor.

Balığın yanında ne yenmeli ne yenmemeli?

Balığın yanında roka tüketmeyin

Balığın yanında roka yemek balıktan alınan kalsiyum emilimini neredeyse sıfıra indiriyor. Özellikle kılçığının da tüketildiği ufak balıkların yanında roka yememeye özen göstermeniz gerekiyor.

Yoğurtla beraber tüketebilirsiniz

Beslenme ve diyet uzmanları eğer balık taze ise toksik etki göstermeyeceği için beraberinde, öncesinde veya sonrasında yoğurt ve süt grubu besin tüketmenin hiç bir sakıncası olmadığını belirtiyor, aksine fayda sağlayabileceğini belirtiyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x