KILIÇDAROĞLU CONKBAYIRI’NA YÜRÜDÜ

KILIÇDAROĞLU CONKBAYIRI'NA YÜRÜDÜ

KILIÇDAROĞLU CONKBAYIRI'NA YÜRÜDÜ

27 Ağustos 2017 - 11:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı'nın düzenlendiği Gelibolu Yarımadası'ndaki Kocadere köyünde kurulan kamp alanından "57. Alaya Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Conkbayırı'ndaki  Atatürk Anıtı'na çelen koydu, saygı duruşunda bulunuldu
CHP'nin Çanakkale'de düzenlendiği  'Adalet Kurultayı' devam ediyor.  CHP  Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu Sabah  57.  Alay'a Saygı Yürüyüşü'ne katıldı. Kurultayın ikinci gününde Kocadere köyü kamp alanı içerisinde  konakladığı karavandan sabahın erken saatlerinde çıkan Kılıçdaroğlu, alanda  dağıtılan "buğday aşı" çorbasından içerek, 57. Alay'a Saygı Yürüyüşü'nü başlattı.  Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe, genel başkan  yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 6  kilometrelik mesafeyi yaklaşık bir saatte kateden Kılıçdaroğlu, Conkbayırı'ndaki  Atatürk Anıtı'na çelen koydu, saygı duruşunda bulunuldu.

  Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 57.  Alay'ın yürüdüğü yoldan yürüdüklerini belirtti.    Savaş yıllarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:  "57. Alay, sabah kalktılar, buğday çorbasını içtiler, şekersiz üzüm  hoşafıyla ve yarım ekmekle sabah kahvaltılarını yaptılar ve bugün geldiğimiz  yoldan buraya geldiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk onlara 'Ben size taarruz  etmeyi değil ölmeyi emrediyorum' dedi ve 57. Alay bu topraklarda son buldu.  Hayatlarını bu topraklar için verdiler, bayrakları için verdiler. Anneleri  babaları çocukları torunları ve bu ülkenin geleceği için verdiler. 'Gömelim gel  seni tarihe desem sığmazsın' diyen Çanakkale destanı bir anlamda burada  yatanların destanıdır, bütün Türkiye'nin destanıdır. Onları rahmetle anıyoruz.  Onlar bize güzel bir Türkiye'yi emanet ettiler. Çanakkale destanı Çanakkale'nin  geçilmez olduğunu bize anlattı ve bir başka destanı yazdı. O destan Kurtuluş  Savaşı destanıydı. 26 Ağustos'ta büyük taarruz başladı ve 30 Ağustos'ta Türkiye  bağımsızlığını bir anlamda düşmanları denize dökerek kazandı. Tarihimizi iyi  bilmeliyiz."

HEPİMİZ HUZUR İÇİNDE YAŞAMALIYIZ!

 Kılıçdaroğlu, bu topraklar için canlarını verenlere çok şey borçlu  olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:  "Eğer bize güzel bir Türkiye bıraktılarsa bu güzel Türkiye'de hepimiz  adalet içinde beraber yaşamalıyız. Bu güzel Türkiye'de hepimiz birlikte, huzur  içinde yaşamalıyız. Adalet Kurultayı'mızın teması da budur. Mehmetçiklerimizi  anladık, andık, komutanlarımızı andık. Onların yaşadıkları, savaştıkları  topraklarda sabah yine onların kalktığı saatlerde kalktık. Onların içtiği  çorbaları içtik. Onların içtikleri hoşafları içerek, buralara geldik. Evet biz bu  ülkede hep birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Onlar hayatlarını verdiler,  bizler çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi vermeliyiz. Hepinize yürekten teşekkür  ediyorum. Benimle beraber bu yürüyüşe katılan bütün arkadaşlarıma, hayatını veren  erine, komutanına yine şükran borçluyuz. Onları her zaman her yerde her ortamda  saygıyla minnetle şükranla anacağız. Allah rahmet eylesin diyoruz hepsine."  Bu arada, Kılıçdaroğlu'na bir vatandaş, savaş yıllarında askerlere  öğün olarak verilen "tayın" ikram etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x