ABD’den Rusya’ya "gözaltı" eleştirisi

ABD'den Rusya'ya "gözaltı" eleştirisi

ABD'den Rusya'ya "gözaltı" eleştirisi

28 Mart 2017 - 08:45


ABD'den Rusya'ya "gözaltı" eleştirisi
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "Rusya genelinde  pazar günü düzenlenen barışçıl gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına  alınmasına" tepki gösterdi.
Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde Rusya'daki  gözaltılar, ABD'nin DEAŞ'la mücadelesindeki yeni yaklaşımı ve geri çekilen sağlık  sigortası yasa tasarısı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığının Rusya'da protestolar ve gözaltılarla ilgili  dün yaptığı yazılı açıklamayı okuyan Spicer, Beyaz Saray'ın da aynı noktada  durduğunu söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü, açıklamada, "ABD, Rusya genelinde yüzlerce  barışçıl protestocunun gözaltına alınmasını güçlü bir şekilde kınamaktadır. ABD  gelişmeleri yakından takip edecektir. Tüm barışçıl göstericilerin hemen serbest  bırakılması noktasında Rus hükümetine çağrıda bulunuyoruz." gibi ifadelerin  kullanıldığını hatırlattı.

DEAŞ'la mücadelede komutanlara esneklik

Öte yandan Spicer, Trump'ın DEAŞ'la mücadele stratejisinde ne gibi bir  değişikliğin olduğunun sorulması üzerine, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'la mücadele  önceliklerinin aynen devam ettiğini, bu konuda ABD Başkanı Donald Trump'ın başta  Savunma Bakanı Jim Mattis ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford olmak üzere  bölgedeki komutanlara ciddi bir esneklik tanıdığını belirtti.

Spicer, daha önceki yönetimde verilmeyen bu esnekliğin, Trump  yönetiminde DEAŞ'la mücadeleyi hızlandırmak üzere ilgili komutanlara ve birimlere  sağlandığını ve sağlanmaya devam edeceğini vurguladı.

"Demokratlarla çalışabiliriz" mesajı

Yeni sağlık sigortası yasa tasarısının Temsilciler Meclisinden geri  çekilmesiyle ilgili de değerlendirmeler yapan Sözcü Spicer, "Başkan (Trump),  tasarı üzerinde eğer doğru koşullar ortaya çıkarsa Demokratlarla çalışmaya  hazırdır." dedi.

Trump'ın, konuyla ilgili herkesin dinlenmesi ve bu tasarının yeniden  gündeme gelebilmesi için adımların atılması noktasında ciddi olduğunu kaydeden  Spicer, Beyaz Saray'ın hem tasarıya muhalefet eden Cumhuriyetçi vekiller hem de  Demokratlarla çalışma noktasında çaba göstereceğini söyledi.

Cuma günü gerekli desteği sağlayamayacağı anlaşılan yeni sağlık  sigortası yasa tasarısı, Temsilciler Meclisinde gündeme alınmadan geri  çekilmişti. Trump, konuyla ilgili açıklamasında hem tasarıya destek vermeyen katı  muhafazakar Cumhuriyetçi vekilleri hem de tasarıya tamamen karşı duran  Demokratları eleştirmişti.

  

 

ABD, Rusya, ABD,Irak,Rusya,sağlık,Suriye,Beyaz Saray,Genelkurmay

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x