ŞANLIURFA’DA ÖCALAN’IN ’DOĞUM GÜNÜ’ İÇİN ÖNLEMLER...

ŞANLIURFA'DA ÖCALAN'IN 'DOĞUM GÜNÜ' İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

ŞANLIURFA'DA ÖCALAN'IN 'DOĞUM GÜNÜ' İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

03 Nisan 2017 - 15:45

İmralı Cezaevi'nde çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yarınki doğum günü öncesi, memleketi Şanlıurfa'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.
Öcalan'ın doğum gününün nüfus kayıtlarında 14 Nisan 1948 olmasına rağmen gerçekte 4 Nisan olduğunu öne süren yandaşları, 2004 yılından bu yana her yıl 4 Nisan'da Halfeti'de kutlama törenleri düzenledi. Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için doğum yeri olan Halfeti'nin Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere izin verilmemesi nedeniyle 2009 yılında çıkan olaylarda 3 kişi öldü. Şanlıurfa Valiliği Halfeti'ye bağlı Ömerli Mahallesi'ne gidişlere geçen yıl olduğu gibi izin verilmeyecek.

Yarın yapılacak kutlamalar öncesi herhangi bir olumsuzluk olmaması için polis ve jandarma ekipleri, kent merkezi ve Halfeti İlçesi'nde yoğun güvenlik önlemi aldı. 13 noktada 2 bin personelin görevlendirildiği kentte, Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlerin geçişlerine izin verilmiyor. Özel hareket polislerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı denetim noktalarında  şüpheli görülen araçlar durdurularak aranıyor, içinde bulunanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x