KADİR İNANIR’IN İSMİ FETÖ İDDİANAMESİNDE!

KADİR İNANIR'IN İSMİ FETÖ İDDİANAMESİNDE!

KADİR İNANIR'IN İSMİ FETÖ İDDİANAMESİNDE!

06 Temmuz 2017 - 10:30


Kadir İnanır'ın Akıncı Üssü iddianamesinin 380’inci sayfasında adının geçtiği ortaya çıktı. Ünlü sanatçı şaşırtan durumla ilgili Cengiz Semercioğlu'na konuştu.
Kadir İnanır'ın adı 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz’le birlikte yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz'la ilgili Muhammet Namlı adlı eski bir cemaatçinin 3 Kasım 2016’da verdiği ifadede geçiyor.
1980'lerin sonunda Cihangir'de lük cemaat evinde kaldığını belirten tanık Namlı, yakın arkadaşı Kemal Batmaz'ı bu eve götürdüğünü söylüyor. Cemaat evinin üst katında ikamet eden isim ise ünlü sanatçı Kadir İnanır.
İşte bu ilginç ayrıntıyı iddianamede bulan gazeteci Sedat Ergin, durumu magazin yazarı Cengiz Semercioğlu'na söyledi. Semercioğlu da dün Kadir İnanır'ı arayarak konuyla ilgili sanatçının verdiği cevabı bugün köşesine taşıdı.
 
KADİR İNANIR: TERLİKLER KAPIDA BİR CEMAAT EVİYDİ
 
(...)“1988 yılında Cihangir’de otururken alt katında cemaat evi varmış abi” diye girdim cümleye, anlatmaya başladı...
“Tam alt katımda değildi o. İki altımda oturuyorlardı. Doğru, o dönem Cihangir’de İlyas Çelebi Sokak’ta oturuyordum.
15 Temmuz darbe girişiminin tepe yöneticilerinden biri de (Kemal Batmaz) o evde yetişenlerden biriymiş galiba...
Hatta İbrahim Altınsay da bizim apartmandaydı. Zaman zaman konuşurduk bunu. Terliklerin kapı önüne bırakıldığı bir cemaat eviydi orasıydı. Bilirdik ama o zamanlar kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x