3 yaşındaki Alperen’in içinde havasızlıktan öldüğü servis...

3 yaşındaki Alperen'in içinde havasızlıktan öldüğü servis korsan çıktı

3 yaşındaki Alperen'in içinde havasızlıktan öldüğü servis korsan çıktı

17 Ağustos 2017 - 12:57

İzmir'de 3 yaşındaki Alperen'in içinde unutulması sonucu havasızlıktan öldüğü aracın korsan taşımacılık yaptığı ortaya çıktı. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Bostancı,"Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil" dedi.
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri  Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, 3 yaşındaki çocuğun içinde unutulması  sonucu hayatını kaybettiği okul servisi için hiçbir kurumdan belge alınmadığını  söyledi.   Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki Alperen  Sakin'in okul servis minibüsünde unutularak yaşamını yitirmesine çok  üzüldüklerini belirtti.

 Olayın okula ait "korsan" servis aracında yaşandığını öne süren  Bostancı, "Konudan haberdar olunca minibüsle ilgili bilgi topladık. Yaptığımız ön  araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir  servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil. Servis  aracından başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard." ifadelerini  kullandı.


Servis şoförü tutuklandı

 Servis taşımacılığının önemine işaret eden Bostancı, bu sektörün  hiçbir zaman rant aracı olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.  Korsan taşımacılığa "dur" denilmesini isteyen Bostancı, şunları  kaydetti: "Yetkililerden daha fazla denetim yapmalarını bekliyoruz. Önüne gelen  okul aile birliği, özel okul veya kreş eğitimi veren merkezler, kendileri araç  alıp servis taşımacılığı yapabiliyor. Bu konuda bir yasal boşluk var. Anaokulu,  etüt ve eğitim kurumlarının kendi adına araçlarla servis taşımacılığı yapmaları  bir muammadır. Bunun ne kadar yanlış olduğunu, ihmaller zincirinin konuyu  nerelere kadar taşıdığını bu üzücü olayla bir kez daha gördük." Bostancı, korsan taşımacılık yapan araçların mobil ekiplerle  denetlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x