Alpay Okyay yemek kartlarına savaş açtı

Alpay Okyay yemek kartlarına savaş açtı

Alpay Okyay yemek kartlarına savaş açtı

03 Nisan 2017 - 09:44

Alpay Okyay yemek kartlarına savaş açtı

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan Adayı Alpay Okyay, yemek çekleri ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Tefeci faizi gibi komisyon ücretleri ile yemek çeki şirketlerinin lokantalardan komisyon aldıklarını ifade eden Okyay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki(TBMM) tüm partilere ulaşarak konuya yasal bir sınırlama getirtmek için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Yüzde 10 komisyon bedeli

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası(İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZTO Restoran Meslek Komitesi Başkanı Cüneyt Altınkapı’nın da başlattığı çalışmaya her türlü desteği sağlayacaklarını dile getiren Okyay, “Sodexo, Ticket, Multinet ve Setcard gibi yemek çeki firmaları lokantalarımızdan yüzde 10 civarı komisyon almaktadır. Avrupa’da restoranlardan kestikleri komisyon bedeli yüzde 3–4 civarındadır. Ülkemizdeki lokantacı esnafı Avrupa’daki meslektaşları ile arasında adaletsiz bir durum söz konusu. Ayrıca yemek çekleri amacını aşmış marketlerde kullanılarak lokantacı esnafına ayrı bir darbe vurmaktadır” dedi.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan adayı olarak hedefinin mevcut sistemi Avrupa’daki sisteme entegre etmek olduğunun altını çizen Okyay, “Profesyonel bir şekilde hukuk müşavirlerine, mali müşavirlere dosyalar hazırlatarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat etmek” diye konuştu.

“Tefeci faizine dur diyeceğim”

TBMM’deki tüm partileri ve milletvekillerini konu ile ilgili bilgilendireceklerini açıklayan Okyay, “Sesimizi duyurup tefeci faizi oranındaki komisyonları Avrupa’daki standartlara çekmek için mücadele edeceğim. Bu sisteme bir dur diyeceğim” diyerek soruna çözüm bulma noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş başta olmak üzere Restoran Meslek Komitesi Başkanı Cüneyt Altınkapı, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve Denizli Lokantacılar Odası Kamil Yaşar Güleç’in de sürece yönelik mücadele verdiğini söyleyen Okyay, “Bu meslek için adaylığım sürecinde ve başkan olduğumda çözmek için en fazla çaba göstereceğim sorunların başında geliyor. Bu sorunu çözmek camiaya karşı en önemli görevimdir” dedi.

“Mücadelemiz başlıyor”

Yemek çeki sorunu ile ilgili mevcut Lokantacılar ve Gazinocular Başkanı Aykut Yenice’nin hiçbir çalışma yapmadığını vurgulayan Okyay, “Ayrıca Gustakart diye bir kart çıkarıp başarısız da olmuştur. Bu konu hayatımıza yeni bir kart sokmakla çözülmez. İzmir’in en eski lokantalarından birinin sahibi olarak ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkan adayı olarak bu konu ile ilgili mücadelemi artık başlatıyorum” diye konuştu.

Bilgi İçin:

Şiir İletişim Ajansı/Murat Şahin/murat.sahin@siiriletisim.com/0232 52035865

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x