BORNOVA STADI’NDA İLK ULUSLARARASI MAÇTA BÜYÜK ZAFER

BORNOVA STADI'NDA İLK ULUSLARARASI MAÇTA BÜYÜK ZAFER

10 Kasım 2016 - 11:34

Bornova Stadı’nda ilk uluslararası maçta büyük zafer

 

Avrupa arenasında Bornova Stadı’na tam not

 

Bornova Stadı, TFF 1. Lig maçlarının ardından ilk kez uluslararası bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu U19 takımı Çek Cumhuriyeti ekibi Sparta Prag’ı Bornova’da ağırladı. Kırmızı – Lacivertli ekibin teknik direktörü Gökhan Ertunç, 6-2 kazandıkları maç sonrası yaptığı açıklamada Bornova Stadı’nı “Muhteşem bir ambiansa sahip” sözü ile anlattı. UEFA yetkilileri de 379 kriteri yerine getiren Bornova Stadı’na tam not verdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Anadolu’da futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’nın Altınordu – Sparta Prag maçıyla tarihi bir gün yaşadığını vurguladı.

 

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı, TFF 1. Lig maçlarının ardından ilk kez uluslararası bir karşılaşmaya da ev sahipliği yaptı. Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu U19 takımı Çek Cumhuriyeti ekibi Sparta Prag’ı iki ay önce hizmete açılan Bornova Stadı’nda konuk etti.

 

Kırmızı - Lacivertli gençler, Bornovalıların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi 6-2’lik skorla geçerken UEFA’nın 379 kriterine uygun bulunarak vize aldığı Stat, taraftarlar, oyuncular, teknik adamlar ve futbol otoritelerinden tam not aldı. UEFA yetkilileri, Bornova Stadı’nın sadece zemini ve tribünleri ile değil soyunma odalarından hakem odalarına, basın toplantı salonundan idari ofislere eksiksiz olduğunu ifade etti.

 

Muhteşem bir stat

 

Altınordu U19 Takımı Teknik Direktörü Gökhan Ertunç ve Altınordu Medya Direktörü Ali Ergöçmez de, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Bornova Stadı’nda oynamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bornova Stadı’nda ilk Avrupa Kupası maçını oynadıkları ve farklı skorla kazandıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Teknik Direktör Gökhan Ertunç, “Gerçekten çok güzel bir stat ve muhteşem bir ambiansa sahip. İzmir’in bu stada ihtiyacı vardı. Bize kapılarını açan her türlü desteği veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarımızı da Bornova da oynayıp, İzmir’i gururlandırmaya devam etmek istiyoruz.” dedi. “Böylesi güzel bir statta ilk Avrupa Kupası maçını oynayarak tarihe geçmek çok önemliydi” diyen Altınordu Medya Direktörü Ali Ergöçmez, başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Tarihi bir gün yaşadık

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Anadolu’da futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’nın Altınordu – Sparta Prag maçıyla tarihi bir gün yaşadığını vurguladı. İzmir takımlarına ve onların uluslararası düzeydeki maçlarına ev sahipliği yapmanın kendileri için bir gurur olduğu belirten Başkan Atila, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte kentimize kazandırdığımız stadımızla İzmir futboluna katkı koymaya devam edeceğiz. Tek temennimiz takımlarımızı daha üst liglerde görmek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x