ET YEMEDEN PROTEİN İHTİYACI KARŞILAMA YOLLARI

ET YEMEDEN PROTEİN İHTİYACI KARŞILAMA YOLLARI

ET YEMEDEN PROTEİN İHTİYACI KARŞILAMA YOLLARI

21 Ocak 2017 - 16:45 - Güncelleme: 21 Ocak 2017 - 16:52

Vücudumuzun en küçük yapı taşı olan hücrelerin ve yaşamımızı gerçekleştirmemizi sağlayan enzimlerin yapısı genel olarak proteinlerden meydana gelmektedir. Dolayısıyla hayatımızın geri kalanını sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorsak yeterli miktarda protein almamız gerekir.
 
Hücrelerimizin büyük bir bölümü proteinlerden meydana gelir ve proteinler bu hücrelerin sürekli değişerek yenilenmesini sağlar. Vücudumuz da protein depolanmadığı için de sürekli olarak protein ağırlıklı beslenmemiz gerekir. 
 
Ette bol miktarda protein bulunur ancak sık miktarda et tüketildiğinde kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıklar kapınızı çalabilir. Bu yüzden vücut için gerekli olan proteini doğru yollarla almakta fayda var.
 
İşte sizler için araştırdığımız, içerisinde bol miktarda protein barındıran bitkisel besinler…

Kuruyemişler: Özellikle fındık, badem ve ceviz içerisinde bol miktarda omega 3 barındırdığından balık yerine geçer. Günde bir avuç fındık, badem veya ceviz tüketmek günlük protein ihtiyacını büyük oranda tamamlayacaktır. Yağsız ev yapımı yoğurt: Yoğurt, folik asit kalsiyum ve fosfor bakımından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle yemeklerden bir saat önce veya yemeklerden bir saat sonra alınması günlük protein hityacının bir miktarını karşılayacaktır. Soya eti: Soya eti denmesi sizi yanıltmasın. Bu besin kaynağı bitkilerden yapılmıştır. Kolesterol ,doymuş yağlar barındırmayan yapısı, yüksek seviyede kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak faydalı olan bir besindir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x