TÜRKİYE, ÜST DÜZEY IŞİD TERÖRİSTİNİ O ÜLKEDE İADE EDİYOR

TÜRKİYE, ÜST DÜZEY IŞİD TERÖRİSTİNİ O ÜLKEDE İADE EDİYOR

TÜRKİYE, ÜST DÜZEY IŞİD TERÖRİSTİNİ O ÜLKEDE İADE EDİYOR

12 Mayıs 2017 - 10:11

Örgütün propaganda yüzü ve kilit roldeki organizatörü Prakash, geçen yıl Ekim ayında Suriye sınırında yakalanmış ve cezaevine konulmuştu. ABD'nin ölüm listesine de giren üst düzey terörist, halihazırda Gaziantep'teki cezaevinde tutuluyor.

Avustralya Başbakan Malcolm Turnbull, Melbourne doğumlu Neil Christopher Prakash'ın birkaç ay içerisinde Türkiye'den Avustralya'ya gönderileceğini açıkladı. Seven televizyonuna konuşan Turnbull, Prakash'ı terör örgütü IŞİD içindeki en üst düzey Avustralyalı olarak tanımladı.

Başbakan Turnbull, "Birkaç ay içerisinde onu geri almayı dört gözle bekliyoruz. Prakash, IŞİD'in kilit organizatörlerinden biri. Aynı zamanda para kaynağı" dedi.

Avustralya'daki birçok saldırıyla bağlantısı bulunan Neil Prakash'in, çok sayıda erkek, kadın ve çocuğu terör saldırısı yapmaya teşvik ettiği biliniyor. Avustralya hükümeti, Prakash'ı hedef alan ekonomik yaptırımları 2015 yılında ilan etmiş ve teröriste para verenlerin 10 yıl hapisle cezalandırılacağını duyurmuştu.

Halihazırda Gaziantep'te cezaevinde bulunan Prakash, terör örgütünün birçok video ve dergisinde görünen bir isimdi. 27 yaşındaki terörist, geçen yıl 24 Ekim'de Suriye'den Türkiye'ye girmek isterken Kilis'te yakalanmıştı. Prakash 'Abu Talha Hındı' ve 'Ebu Halid el Kambodi' gibi kod adlarını kullanıyordu.

ABD'nin ölüm listesinde de kendisine yer bulan teröristin babası Fiji, annesi Kamboçyalı. Prakash, terör örgütüne katılmak için 2013 yılında Suriye'ye gitmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x