AHMET DOĞAN İLE GEÇMİŞTEN GELECEĞE . . .

AHMET DOĞAN İLE GEÇMİŞTEN GELECEĞE . . .

AHMET DOĞAN İLE GEÇMİŞTEN GELECEĞE . . .

17 Mayıs 2017 - 13:28 - Güncelleme: 28 Mart 2018 - 18:12


Röportaj: İzlenen Haber/Halime Erdoğan

İzlenen Haber Medya Grup Başkanı ve iş adamı Ahmet Doğan ile yaptığımız samimi röportajda, adım adım başarıya giden yolu, dünden bugüne Ahmet Doğan'ı, hayal etmenin, çalışmanın ve azmin gücünü bulacaksınız.

 

- İş hayatı ile kaç yaşında tanıştınız?

Sekiz yaşındaydım, ikinci sınıf öğrencisiydim.

- İlk İşiniz neydi?

İlk işim berber çıraklığı oldu, yaklaşık üç ya da dört ay sürdü.

- Bu kısa iş tecrübesinden sonra ne yaptınız?

Çalışmaya devam ettim. Çok çalışkan bir çocuktum, okul hayatım ile paralel olarak devam eden bir iş hayatım oldu. Berber çıraklığı tecrübemden sonra, mahalle esnafından kasap bir ağabeyimizin yanında çıraklık yapmaya başladım, bu da yedi - sekiz aylık bir süreçti. Ardından mahallenin pastanesinde garson olarak çalışmaya başladım. Sabah okula gidiyor, öğlen pastanede çalışıyor, gece on iki civarında pastanedeki işimden çıkıp, babamın yine aynı mahallede bulunan kahvehanesine gidiyor, bir de orada çalışıyordum.

- Yorucu olmuyor muydu?

Ben hayattaki her güzel ve değerli olgunun çalışmak, yorulmak, pes etmemek sonucu meydana geldiğine inanıyorum. Zor olmalı ki değerli olsun. Çocukluğumdan beri basit olan her şeyin değersiz olduğunu gördüm. Örneğin para kazanmanın zorluğunu bilirseniz, paranın değerini de bilir, bilinçli tüketici olursunuz.

- Ben zoru severim diyorsunuz yani.

Evet zoru severim ve başarırım, benim sözlüğümde pes etmek bulunmamakta. Bir işi başarmayı kafaya koyduysam muhakkak onu başarırım.

- Okul hayatınız nasıldı? Başarılı bir öğrenci miydiniz?

Tahmin edeceğiniz üzere evde ders çalışacak zamanım pek kalmıyordu, (gülüyor) hatta hiç kalmıyordu. Buna rağmen hiçbir zaman ortalamanın altında bir öğrenci olmadım. Dersi derste anlayanlardandım. Düşünün ki bu şartlarda tamamlanan lise eğitiminin ardından, hiçbir ek ders ya da dershane eğitimi almadan üniversite sınavını ilk girişte kazandım. Lakin ailevi sebeplerden ötürü gidemedim.

- İçinizde uhde olarak kaldı mı üniversite eğitimi? Keşke diyor musunuz?

Ben geçmişe bakarak 'keşke' demeyi sevmiyorum. Bunun yerine olaylara 'nasıl telafi edebilirim, ne yapabilirim' diyerek bakıyor, bu doğrultuda da hareket ediyorum. İşin özü 'keşke' demek yerine Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde eğitim görmeye başladım.

 

- Yani hala hem okul hem iş serüveni devam ediyor diyorsunuz.

İnsan zekası gelişmeye yöneliktir. Geliştirmek adına çalışmayı bıraktığınızda gerilemeye başlar. Bu sebeple herkese hayatlarının sonuna kadar öğrenci kalmalarını tavsiye ediyorum, okumayı, öğrenmeyi, gelişmeyi bırakmasınlar zira dünyada o kadar çok bilgi var ki.

- Lise bittikten sonra iş sektörünün neresindeydiniz?

Yaşıtlarıma göre çok önündeydim, hatta kendi yaşıtlarım arasında iş hayatına dair tecrübesi bile olmayanlar çoğunluktaydı. Lise bitene kadar, mobilya cilahanesi olan Rahmetli eniştemin yanında çalıştım. Okul bitince de eniştem borçlarından dolayı dükkanı kapatacaktı, ben devraldım. Yanıma da bir personel alarak gece gündüz çalıştım.

- Çok mu hırslınız?

Hayır  ya da evet. Kötü anlamda, saplantı derecesinde hırslı değilim fakat ideallerim var ve bu ideallere ulaşmak amacındayım. Ayrıca ben çalışmak, üretmek, önce kendime sonra çevreme ve içinde yaşadığım topluma faydalı olmak için yaratılmışım. Üretmeyen insan devletin sırtında külfettir görüşündeyim zira ekonomistler de bu görüşteler. (gülüyor)

- Siyaset yapmaya ne zaman karar verdiniz?

Karar vermedim, çünkü ailem siyaset ile ilgiliydi. Yani hep siyasetin içindeyim. Bunlara ek olarak, az önce de söylediğim gibi üretmek istiyorum. İnsanlar için üretmek, onların hayatını daha yaşanılır hale getirmek için üretmek arzusuyla doluyum. İnsanlara doğrudan hizmet götürebilmenin yolu da siyasetten geçiyor.

- Bir dönem meclis üyeliği de yaptınız.

Evet 2009-2014 yılları arasında Konak Belediyesi Meclis Üyesiydim. Onun hikayesi de çok ilham vericidir. Mobilya cilahanesini işletirken, bir dönem battım, tekrar çıktım, işlerimi büyüttüm, tüm Ege Bölgesi'ne çalışmaya başladım. Aydın'da çalıştığım bir firma battı. Borcuna karşılık da,perakende satış mağazasını teklif etti, e ben İzmir'de yaşıyorum, ailem İzmir'de. Aile meclisi olarak toplanıp uzun istişarelerde bulunduk ve Aydın'a taşındık. Bu sıralarda da Konak Belediyesi'nden bir ihale almıştım, fatura teslim etmeye gittiğimde encümen toplantısı yapılıyordu. İşimi bitirip merdivenlerden inerken, 'ben de meclis üyesi olabilir miyim' diye içimden geçirdim sene 2007'ydi. İçimden geçen 2009 'da gerçek oldu.

- Meclis üyesi olduğunuzu öğrendiğinizde ne hissetiniz?

Yerel seçimler bitti, geceden sabaha kadar seçim salonunda çalıştım, sonuçları takip ettim. Gün ışımaya başlayınca birkaç saat istirahat etmek için eve gittim. Uyumuşum, babamın telefonu ile uyandım. 'Tebrik ediyorum, meclis üyesi seçildin' dedi. Çok mutluydum.

- Meclis üyeliği beklentilerinizi karşıladı mı?

Hem evet hem hayır.  Yani ben hiçbir zaman belirli günlerde belediyeye giderek, parmak kaldırıp indiren bir üye olmadım. Önceliğim kamu yararıydı ve bu doğrultuda araştırıp, sordum, sorguladım, çalıştım, itiraz ettim. Yeri geldi doğruları savunduğum için disipline gittim, ceza aldım ama asla yanlışa doğru demedim.

- Bundan sonraki süreç nasıl olacak?

2019'da İzmir'i ve İzmirlileri büyük sürprizler bekliyor.

-Bu sürprizlerden biraz bahseder misiniz? Okuyucularımız 2019'a kadar sabretmek zorunda kalmasın

Şu kadarını söyleyeyim, beklemelerine değecek. 'İzmir'de bunlar da yapılabiliyormuş demek ki, vay be' diyecekler. Bomba gibi projeler, daha yaşanılır bir İzmir için gelecek.

 

 

- Biraz da özel hayatınızdan bahsedelim, iki çocuğunuz var, peki Ahmet Doğan nasıl bir baba?

Süper baba. (Gülüyor) Kızım Melisa 11 yaşında, oğlum Ahmet Burak ise 9 yaşında. Onların kendilerine, çevrelerine ve vatanlarına faydalı birer birey olmaları doğrultusunda elimden geleni yapıyorum. İyi yetiştiklerine de inanıyorum. Öğretmenleri ve şu anki çevrelerinden aldığım geri dönüşlerde bu inancımı doğruluyor. Fakat ben kendimi iki çocuğum var gibi değil de milyonlarca çocuğum var gibi görüyor ve bu sorumluluğu iliklerime kadar hissediyorum. Hepsi güzel ve umut dolu yarınlarda yaşasınlar istiyorum. Öğretmen olmuş bir gencimizin garsonluk yapıyor olması, mühendislik fakültesi bitirmiş bir gencimizin tezgahtarlık yapıyor olması beni çok üzüyor. Çocuklarımızın hayal ettiği geleceği yaşaması gerektiğini düşünüyor, bunun onların en büyük hakkı olduğuna inanıyorum. İşte bu yüzden de kendi kendime 'Ahmet Doğan sen siyasetin içinde olmalısın' diyorum.

- Peki gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Her dönemin doğrusu kendine özeldir, bunu hep akıllarının bir köşesinde tutarak, hayallerinin peşinden gitsinler. Bir şeyi istersen, çok istersen, çok da düşünürsün. Düşündükçe ona giden yollar üretirsin. Bu yollardan biri, ikisi belki de üçü başarısız olur, hayallerine ulaştırmaz fakat dördüncü ya da onuncu da hedefe giden doğru yolu bulacaklardır. Bu yüzden hedeflerinden ne olursa olsun vazgeçmesinler. Çalışmak başarı kapısının altın anahtarıdır.  İnsan haklarına, dolayısıyla kendilerine ve çevrelerine duyarlı, haklarını bilen ve o haklara sahip çıkan, karşısındakinin haklarını bilen, onları çiğnemeyen ve sayan bireyler olsunlar. Yani birey olmayı başarsınlar. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

 

- Son olarak söylemek istedikleriniz neler?

Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerin artık geride kalmasını, önce kendi ülkeme ve milletime ardından da tüm dünyaya esenlikler gelmesini diliyorum. Huzur ve refah için herkesi, taşın altına elini koymaya davet ediyorum. 

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Derin mURRAY
    5 yıl önce
    İnsanın yaşam düzeyini bilinçli bir çabayla yükseltme konusundaki tartışmasız yeteneğinizden ve daha cesaret verici ruhunuzdan dolayı en içten dileklerimle ,başarılar dilerim.
  • ramazan sel
    5 yıl önce
    AHMET DOĞAN SONUNA KADAR SENİNLEYİZ,GARİBANLARIN BABASI BUNU BİZ BİLİYORUZ BÜTÜN DÜNYADA BİLECEK ALLAHIN İZNİYLE ÇOK İYİ YERLERİ HAK EDİYORSUN CANIM ABİM UMUDUMUZ SENSİN
  • ÖZLEM GÜNER
    6 yıl önce
    Okuyunca röportajı çok etkilendim,Allah yolunuzu açık etsin
  • Faruk demir
    6 yıl önce
    BEN BİR İZMİRLİ OLARAK SİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM
  • SEREN KOÇ
    6 yıl önce
    wawww umarım gönlünüzden geçen gerçek olur,çok etkilendim okuyunca.Allah yardımcınız olsun.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x