Okulda tepki çeken görüntüye 40 dakika formülü

Okulda tepki çeken görüntüye 40 dakika formülü

10 Ekim 2016 - 19:10

Bursa’da, öğrencilerin öğle tatilinde okul dışına çıkışlarının yasaklanması nedeniyle velilerin tel örgüler arasından yemek servisi yaptığı Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’ndaki sorun çözülüyor. Yarından itibaren yemekhane ve kantini kullanmayan öğrencilerin velileri için kart hazırlanacak. Kartı teslim eden veliler, 40 dakikalık sürede çocuklarını yemeğe götürebilecek.

Merkez Osmangazi İlçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu yönetimi, bu eğitim ve öğretim yılında yemek saatinde öğrencilerin dışarı çıkmasına, velilerin de okula girmesine izin vermedi. Okulun aylık 110 lira tutarındaki yemek hizmetini istemeyen, kantini de pahalı bulan veliler, tam gün eğitimin olduğu okula öğle saatlerinde yiyecek getirerek tel örgüler arkasından öğrenciler yiyecek vermeye başladı. Geçen yıl bu sıkıntılarla karşılaşmadıklarını belirten veliler, "Okulda 524 öğrenci bulunuyor. Bunlar arasında 100-150 öğrenci yemekhaneyi ve kantini kullanmıyor. Aileleri ise yemekleri kendileri okula getiriyor. Bizleri içeri almadıkları için çocuklarımızın yiyeceklerini tel örgüler arasında veriyoruz. Bu da hiç hoş olmuyor" dedi.

VELİ YASAĞI OHAL KAPSAMINDA

Bursa il Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bu kararın OHAL kapsamında geçici olarak alındığını belirtti. Öğrenci ve velilerin karşılaştığı sıkıntının basında yer almasından sonra Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu yönetimi yemekhaneyi ve kantini kullanmayan öğrencilerin velileri için özel ziyaretçi kartı hazırlatıyor. Bu kartları alan veliler, yemek ihtiyacı için öğle arası verilen 40 dakikalık süre içersinde okula gelip kartlarını bırakarak çocukları evlerinde, lokantalarda veya parklarda karınlarını doyurup tekrar okula teslim edebilecek. Velilerin öğrencilere okul içerisinde yiyecek vermelerine izin verilmeyeceğini belirten yetkililer uygulamanın yarın başlayacağını söyledi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x