GÖZALTI SAYISI 100’Ü AŞTI

GÖZALTI SAYISI 100’Ü AŞTI

GÖZALTI SAYISI 100’Ü AŞTI

08 Mart 2017 - 15:37

8 Mart FETÖ gözaltı ve tutuklamaları

İHA |  08 Mart 2017 Çarşamba - 8:14 | Son Güncelleme : 08 03 2017 - 14:53
FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı ve tutuklama işlemleri devam ediyor. Birçok ilde yapılan operasyonda gözaltı sayısı 100'ü aştı. Ayrıca İstanbul merkezli 32 ilde dev bir operasyon başladı. Operasyon kapsamında 142 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Anadolu Üniversitesi'ne de 2. dalga operasyonu yapıldı, gözaltına alınanalar var.
Anadolu Üniversitesinde ikinci dalga FETÖ operasyonu
 
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, Anadolu Üniversitesinde çalışmakta olan veya ihraç edilmiş, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüphelinin yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.  
 
Alınan bilgiye göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde görevli FETÖ üst düzey öğretim kadrosuna Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ikinci dalga operasyon düzenlendi. Eskişehir merkezli, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana illerinde 3 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent, 15 araştırma görevlisi, 3 bilgisayar işletmenin bulunduğu 35 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Düzenlenen operasyonda aralarında ihraç edilenlerinde olduğu öğrenilen 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında örgütün 'Anadolu Üniversitesi Akademisyenler Sorumlusu'nun da olduğu iddia edildi.
 
Diğer yandan 22 şüphelinin Bylock programı kullandığı tespit edildi.
 
Anadolu Üniversitesine 18 Ağustos 2016 tarihinde yapılan birinci dalgada ise 20 şüpheli tutuklanmış, 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Operasyonlarda şüphelilerin evlerinde yapılan inceleme sonucunda 1 dolar ve yayın yasağı bulunan kitapların ele geçirildiği öğrenildi. 
 
ROKETSAN'DA 3 GÖZALTI
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, cep telefonlarına örgütün haberleşme aracı "ByLock" programını kurdukları tespit edilen Roketsan'da görevli 3 şüpheli gözaltına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY ile bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda harekete geçen terörle mücadele ekipleri, Roketsan'da görevli 3 personeli "ByLock"u kullandıkları ve FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
 
VAN'DA 8 KİŞİ YAKALANDI
 
Van'nda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında merkez ve ilçelerinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen ve daha önce kamudan ihraç edilen 20 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerden 8'i gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
 
 
BEYPAZARI TİCARET ODASI BAŞKANI HAMDİ NECATİ ÇALIŞKAN TUTUKLANDI
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Ticaret Odası Başkanı Hamdi Necati Çalışkan tutuklandı. Beypazarı Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Temmuz'da gözaltına alınan Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Çalışkan'ın sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına savcılıkça itirazda bulunuldu.

Çalışkan, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Çalışkan, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BARTIN MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 14 GÖZALTI

BARTIN merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin Bartın, Ankara, İstanbul, Karabük, Sakarya'da bulanan adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, hastanedeki sağlık kontrolleri ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HATAY'DA 104 GÖZALTI

Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 zanlı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta, Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve halen görevde bulunan profesör ve doçentler ile MKÜ personel daire başkanı ve bazı kurumlarda çalışan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, zanlıların, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

 

KIRŞEHİR'DE 2 GÖZALTI
 
Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi yakalandı. 
 
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şubesi ekipleri, Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) okutman olarak görev yapan  M.E.E. ile Kırşehir Barosu avukatlarından H.T'yi gözaltına aldı.
 
FETÖ'ye finans desteği sağladıkları ve örgütün gizli haberleşme  programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüphelinin  ikametlerinde ve araçlarında arama yapıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.E.E. ve H.T, sağlık kontrolünün  ardından adliyeye sevk edildi.
 
 
BOLU'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI
Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 6’sı tutuklandı Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Bolu merkezli İstanbul, Bursa ve Yalova'da Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 16 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mudurnu eski Belediye Başkanı Metin Soygür'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest kalırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul B, meslekten ihraç edilen öğretmenler Şeyma T ve Ahu K, öğrenciler Ali Y ve Onur K ile Canan B tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ERZURUM'DA 4 ÖĞRETİM ÜYESİ TUTUKLANDI

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üniversite ayağına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 öğretim üyesi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince FETÖ’nün üniversite yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 4 öğretim üyesinin FETÖ’nün haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilen 4 öğretim üyesi FETÖ terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUNCELİ'DE ÖĞRETMEN VE POLİS TUTUKLANDI

Tunceli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda yakalanan öğretmen ile polis  memurunun tutuklandığı bildirildi. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY ve bu örgütün devlet  içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla  sürdürüldüğü belirtilerek, 15 Temmuz günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe  girişimi sonrasında devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına  yönelik soruşturmaların da devam ettiği anımsatıldı.
 
Soruşturma kapsamında il merkezinde bir öğretmen ile polis memurunun  gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, zanlıların tutuklanarak cezaevine  gönderildiği kaydedildi.
32 İLDE DEV OPERASYON

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin askeri ve askerlerden sorumlu sivil yapılanmasına yönelik 32 ilde eşzamanlı olarak operasyon düzenledi. Hakkında yakalama kararı bulunan 142 kişiden 40'ı İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanıcısı olduğu öne sürülüyor.

ÖĞRENCİ YURTLARINA OPERASYON! 6 TUTUKLAMA

Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri ve personeline yönelik soruşturma kapsamında 6 zanlı tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu kurumların bağlı bulunduğu şirketlerin kurucularına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye gönderildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılardan 10'u tutuklanması, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 6'sı tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılardan bazılarının telefonunda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğu öğrenildi.

Edirne'de FETÖ'nün "mahrem" yapılanmasına darbe  

Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 17 asker tutuklandı. 

 
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma  çerçevesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Edirne'deki tugay  komutanlığında FETÖ'nün "mahrem" yapılanması içerisinde faaliyet yürüten "subay  abisi" konumundaki kişiler ve irtibatlı olduğu askerler tespit edildi.
 
Örgütün "sorumlu abilerinin" üst düzey gizlilik içerisinde "sohbet"  adı verilen faaliyetleri gerçekleştirdikleri ve subaylardan "kurban", "himmet" ve  "bağış" adı altında para alarak örgüte aktardığı ortaya çıkarılan çalışma sonucu  düzenlenen operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden,  aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 17'si tutuklandı, 1'i adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Gözaltındaki 1 şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
 
BATMAN'DA 24 KİŞİ TUTUKLANDI
Batman merkezli 21 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklananların sayısı 24'e çıktı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan 31 zanlıdan işlemleri tamamlanan 14'ü adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan 11'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 13'ü daha önce tutuklanmıştı. Böylelikle operasyon kapsamında tutuklu sayısı 24'e yükseldi.

Diğer 2 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Batman merkezli 21 ilde 28 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 40 zanlıdan 31'i gözaltına alınmıştı. Polis ekipleri 9 firariyi arıyor.
 

7 ilde 23 gözaltı

Adana merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 23 polis gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM), Güvenlik Şube ve Narkotim (NTP) ekipleri, FETÖ/PDY’nin emniyet yapılanmasına yönelik, Adana, İstanbul, İzmir, Kayser, Osmaniye ve Antalya’da eş zamanlı olarak şafak vakti operasyon düzenlendi.

’23 polis gözaltına alındı’

Düzenlenen operasyon kapsamında, aralarında emniyet müdürlerinin bulunduğu 23 şahıs gözaltına alındı. Sağlık kontrolleri için Adana Adli Tıp birimine getirilen zanlılar, kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan polisler arasında FETÖ iletişim ağı olan ‘Bylock’ kullananların olduğu belirtildi.
FETÖ İMAMLARI TUTUKLANDI
Konya merkezli 31 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada örgütün imamları olduğu ileri sürülen 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı, 38 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında örgüt yapılanmasında terör örgütünün il, ilçe, bölge, ünite imamları, talebe mesulü bölge muhasebecisi, eyalet mesulü, sohbet hocaları olduğu ileri sürülen 100 kişi belirlendi. Bu kişiler hakkında 'Örgütün il yöneticiliğini yapmak, örgüte üye olmak, örgüte finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararının ardından da 23 Şubat'ta Konya merkezli 31 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 38 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Kayseri'de FETÖ şüphelisi 12 kadın öğretmen tutuklandı
 
Kayseri'de FETÖ/PDY'nin kriptolu iletişim programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 21 kadın öğretmenden 12'si tutuklandı.
 
Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 kadın öğretmenden gözaltındaki 21'i, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Zanlılar buradaki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Hakim karşısına çıkan öğretmenlerden Ayşe Özdil, Esra Doğan, Hatice Karabulut, Hilal Taşar, Mahinur Kübra Avşar, Meral Yılmaz, Tuğbanur Tomakin, Ülkü Tokul, Zehra Şahin, Fatma Nurdan Adıyaman, Hacer Göregen ve Gül Durak tutuklanarak cezaevine konuldu. Öğretmenlerden 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SİYASET,GÜNDEM

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x