ŞOK...! BOYKOT BÜYÜYOR...

ŞOK...! BOYKOT BÜYÜYOR...

ŞOK...! BOYKOT BÜYÜYOR...

24 Mart 2017 - 13:34

Reklamverenin Google boykotu büyüyor
AT&T'nin de aralarında bulunduğu yeni reklamverenler Google Display Network'ten çıkma kararı aldı.
Marc Pritchard’ın ocak ayında dijital reklam yatırımlarına dair açtığı tartışma birkaç gün önce Havas İngiltere’nin tüm müşterileri için Google Display Network (GDN) ve YouTube’daki reklam yatırımlarını, müşterilerinin reklamlarının “tartışmaya açık ve tehlikeli içeriklerle” yan yana gelmesinin ardından, askıya almasıyla yeni bir boyut kazanmıştı.

Son olarak AT&T, Verizon ve Johnson&Johnson’ın aralarında bulunduğu, her yıl Google ve YouTube‘a yüz milyonlarca dolar yatıran büyük reklamverenler yatırımlarını durdurduklarını açıkladı.

AT&T: “Reklamlarımızın YouTube’da yer alan terörizm ve nefret içerikli videolarla yan yana gelmesinden endişe ediyoruz.”
Google Display Network’ündeki arama (search) hariç diğer tüm yatırımlarını durdurduğunu duyuran AT&T tarafından yapılan açıklamada “Reklamlarımızın YouTube’da yer alan terörizm ve nefret içerikli videolarla yan yana gelmesinden endişe ediyoruz. Google bu gibi durumların tekrar yaşanmayacağını garanti edene kadar Google’ın ‘search’ dışında kalan tüm platformlarından çıkmak durumundayız” ifadelerine yer verildi. Bu karar AT&T’nin YouTube ve Google’ın network’ünde yer alan 2 milyon internet sitesinde yer almayacağı anlamına geliyor.

Verizon’da pazarlama iletişimi ve markalama biriminin başında yer alan Sanette Chao da benzer bir açıklamada bulunarak, “reklamlarımızın denetlenmeyen internet sitelerinde yer aldığını gördüğümüz an yatırımlarımızı durdurma kararı aldık ve bir inceleme başlattık” sözleriyle Verizon’ın tavrını açıklıyor.

Ajans ve reklamverenlerin bu kararı Times’da yer alan ve uygunsuz içeriklerle yan yana gelen reklamları konu alan bir haberin takibine dayanıyor. Yayının ABD edisyonunda iş dünyasına yönelik içeriklerden sorumlu olan James Dean’in Twitter paylaşımında Oracle + Netsuite’e ait bir banner’ın IŞİD için hazırlanan bir propaganda videosunda yayınlandığı görülüyor.

View image on Twitter
Reklamverenlerin kararlarına ilişkin spesifik açıklamalarda bulunmaktan kaçınan Google ise yaptığı yeni açıklamada “Daha evvel belirttiğimiz gibi reklam prensiplerimizi kapsamlı şekilde gözden geçirdiğimiz bir süreci başlattık ve reklamverenlerin içeriklerinin nerede yer alacağı konusunda kendilerine çok daha fazla kontrol sağlamak için çalışacağımızı beyan ettik. Reklam prensiplerimize ilişkin standartlarımızı yükseltip reklamverenlerimizin markalarını korumlarına yardımcı olacağız” ifadelerine yer verildi.

Google’ın önümüzdeki günlerde Display Network’ündeki sorunlar sebebiyle başı daha da ağrıyacağa benziyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x