ADET DÖNEMİNİ KISALTMANIN YOLLARI!

ADET DÖNEMİNİ KISALTMANIN YOLLARI!

ADET DÖNEMİNİ KISALTMANIN YOLLARI!

31 Mayıs 2017 - 23:30

Kadınların her ay yaşadığı adet dönemlerinde adet sancıları ve değişen psikolojiyle baş etmek hiç de kolay değil. İşte adet dönemlerini daha kolay atlatmak için birkaç çözüm yolu

Orgazm olmak
Orgazm olduğunuzda rahim kasları büzülerek adet kanamasının akmasına kolaylık sağlar, bu yüzden regl döneminde orgazm olmak, regl döneminizin kısalmasına sebep olacaktır.
Bol bol C vitamini alın

C vitamini vücudunuzun demir eksikliğini giderir ve kan damarlarınızı güçlendirir. Bu yüzden, kivi, çilek, domates, greyfurt, portakal gibi C vitamini içeren meyveler tüketmeniz işe yarayacaktır.
Karnınıza yağ ile masaj yapın 

Kasıklarınıza masaj yapmak sizi rahatlatacak. Birkaç damla lavanta ve ılık badem yağını karıştırarak kasık bölgenizi ovun. Gevşediğinizi hissedeceksiniz.
Regl döneminin en yakın arkadaşı; Sıcaklık

Kasıklarınıza sıcak su torbasıyla  bastırmak ya da sıcak bir havlu koymak, kan akışını hızlandırarak regl döneminizin daha çabuk geçmesini sağlar. Buna ek olarak sıcak bir duş da ağrınıza iyi gelecektir. 
Egzersiz yapın

Fiziksel olarak fit olan ve vücudunda daha az yağ olan kadınların daha kısa ve hafif regl dönemi geçirdikleri bilinen bir gerçek. Dolayısıyla eğer fazla birkaç kilonuz varsa, spor yapmak yararlı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x