YÜZLERCE SÜTANNE

YÜZLERCE SÜTANNE

18 Ekim 2016 - 10:40

BURSA’da geçen hafta pazartesi gecesi otobüs çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 6 kişiye can ve ışık olan 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç’in ölmeden önce sezaryenle alınan 8 aylık bebeğinin sağlık durumu düzeliyor. Beslenemediği için yapılan süt çağrısına yüzlerce anne koştu. Hastane yönetimi, yapılan tedaviler sonucunda kilo kaybının durduğu bin 800 gram olan Kaan bebek için artık süt kampanyasının bitirildiğini açıkladı.

 

Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi’nde oturan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, geçtiğimiz hafta pazartesi saat 20.00 sıralarında evinden çıkarak tatlı almak için kaldırımdan yürüyüp pastaneye gittiği sırada S.K. yönetimindeki 16 YT 157 plakalı otobüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tuğba Dilmaç ameliyata alındı. Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği ameliyatta bebek, sezaryenle anne karnından alındı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra vasiyeti gereği kalp, karaciğer, 2 böbrek ve korneaları alınan ve 6 hastaya umut olan Tuğba Dilmeç, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tuğba Dilmeç’in ismini doğmadan koyduğu ve mama ile beslenemeyen Kaan bebek için yapılan anne sütü bağışı çağrısı büyük ilgi gördü. Bir günde yüzlerce anne Şevket Yılmaz Hastanesi’ne gelerek süt bağışında bulundu. Sütlerin bir bölümü saklanırken, bir bölümü de depolamaya yer kalmadığı için aileden izin alınarak diğer prematüre bebeklere verildi.

Yüksek İhtisas Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, Hastane Başhekim Yardımcısı Nurhan Çelik ve Yenidoğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Nevzat Çizmeci birlikte Kaan bebeğin sağlık durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sonar Cander, beyin ölümü gerçekleşen Tuğba Dilmeç’in bebeğiyle birlikte yedi kişiye hayat verdiğini belirterek, "Başlatılan süt kampanyasıyla birlikte yoğun bir telefon trafiği yaşadık bu da bizim kendi hizmetlerimizi kilitleme noktasına geldi, şu anda süt ihtiyacımız bulunmamaktadır" diye konuştu.

Yeni Doğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Mehmet Nevzat Çizmeci ise Kaan bebeğin tedavi sürecini anlattı. Bebeğin 1.5 gün solunum cihazında tuttuklarını belirterek, "Şu anda oda havasında nefes alıp vermeye başladı. Prematüre doğmasından ve doğuş öncesi stres nedeniyle mide bağırsak sisteminde problemler vardı. Başlangıçta beslenme sıkıntısı yaşanmıştı. Şu anda halkımızın getirdiği sütlerle takviye ederek tekrar kilosunu artırmaya başladık. Şu anda bir kilo 800 gram olan bebeğin kilo kaybı durdu. Genel durumu şu anda çok iyi. Çağrı yapıldığında hastanelerimizin telefonları kilitlenmişti. Şimdilik ihtiyaç fazlası sütümüz var, kavanoz içinde bile bize anne sütü getirdiler. Uygun olan sütleri bebeğimize verdik. Şehir dışından bile arayanlar vardı. Hatta bebeğe sahip çıkılması konusunda bile teklifte bulunanlar bile oldu" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x