GOOGLE ARAMALARINA ÇOK ÖNEMLİ YENİLİK...!

GOOGLE ARAMALARINA ÇOK ÖNEMLİ YENİLİK...!

GOOGLE ARAMALARINA ÇOK ÖNEMLİ YENİLİK...!

17 Mart 2017 - 23:50

Google aramalarına çok önemli yenilik geliyor!Google video içeriğini tanıyıp aranabilir hale getiren ‘machine learning’ API’ını yayınladı. Peki bu ne anlama geliyor?
Google, video içeriklerini tanıyıp, aranabilir hale getiren machine learning API’ını geliştiricilere açtı. Kapalı betada sunulmaya başlanan Cloud Video Intelligence API, medya yönetiminde yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.
Google’ın Cloud Video Intelligence API’ı, bir videonun içeriğinde “kedi”, “kuş”, “araba”, “kumsal” gibi objeler, aramanızı ya da “doğa”, “turizm” gibi konseptleri tespit etmenizi sağlıyor. Machine learning temelli araç, video içeriklerini otomatikman tanıyıp, sınıflandırıyor. Metin bazlı arama yaptığınızda sonuçları kare kare önünüze getiriyor. API, video içeriğini analiz ederken, sahne değişimlerini de not ediyor ve analizine dahil ediyor.

Resim ve video içeriklerin tanıma Google ile birlikte Apple ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin sıklıkla kullandığı bir teknoloji. Google, bu teknolojiyi geliştiricilere açarak, onlara bulut servislerini kullanmaları için cazip bir teklif de sunuyor. Zira, teknolojinin kullanılabilmesi için ilgili videonun Google’ın bulut sunucularında depolanıyor olması gerekiyor.

Google video ile birlikte TensorFlow framework’ünü kullanarak özel machine learning modelleri geliştirmeyi sağlayan Cloud Machine Learning Engine‘i de geliştiricilere açtığını duyurdu. 

Haberin kopyalanması yasaktır. Haber, sadece gecce.com’a link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x