MISIR’DA HALK YENİDEN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

MISIR'DA HALK YENİDEN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

12 Kasım 2016 - 10:42

MISIR'DA HALK YENİDEN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

Mısır'da İhvan grubunun çağrısı üzerine halk, dün sokaklara dökülerek darbeci Sisi yönetimini protesto etti.Önceki gün sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Hareketi" lideri Yasir el-Umde, "Garibanlar Devrimi" sloganı ile bugün ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

GÖSTERİCİLERLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA
Bu çağrıların ardından Mısır halkı sokaklara dökülerek darbeci Sisi yönetimini protesto etti. Protestolar sırasında göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar da yaşandı.

EN AZ 130 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Protestoların nedeni olarak, ülkedeki ekonomik sıkıntılar gösteriliyor. Darbeci Sisi yönetimi göreve geldikten sonra ülkenin maddi kaynaklarını büyük ölçüde askeri alanda güçlenmeye aktarmıştı. Gösterilerde şu ana kadar en az 130 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.AVRUPA VE AMERİKAN MEDYASI SESSİZ

Kahire yakınlarındaki bir kent olan İmbaba'da ise çoğunluğu kadınlardan oluşan insanlar sokaklara döküldü. Yaşanan bu hadiseler ise Batı medyasında yeterli ilgi görmedi. Avrupa ve Amerikan medyası gösterilerle ilgili haber yapmaktan kaçındı.

SİSİ'NİN DARBESİ
3 Temmuz 2013'te Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkede devam eden protestolar sırasında Mursi'nin başında bulunduğu Müslüman Kardeşler yönetimine son vererek darbe yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x