BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA KATILIM SON 30 YILIN EN...

BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KATILIM SON 30 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KATILIM SON 30 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

28 Eylül 2017 - 10:48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bölücü terör örgütü PKK'ya katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. Bu, terör örgütünü ciddi bir şekilde demoralize ediyor." dedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı AA Editör Masası'nda konuşuyor. Terör örgütüne katılımın son 30 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten Soylu'nun açıklamalarının satır başları şunlar:

Şehirlerde terörü finanse eden unsurlara yönelik sürekli operasyonlarımız var. Teröre adım atacak yer bırakmadık. İHA ve SİHA'da bunun hava denetimi olarak gelmiştir. Belki de Türkiye'nin son yıllarda yapabileceği en büyük icatlardan biri olmuştur İHA ve SİHA'lar. İHA projesi bir özgüven modelidir. Terör örgütü çıldırmış durumda

FETÖ'nün hareket etme kabiliyetini önemli  ölçüde bitirdik, Türkiye içerisinde söylüyorum. Ama gerek kendilerine yönelik  buraya hala bağlılıklarını iddia edenler, cezaevinde farklı bir dünya  içerisindeler. Onlara her 15 günde, her bir ayda, her bir buçuk ayda bir eski  günlere gelebilecekleri ümidini vermeye çalışıyorlar yani gerçeklikten  kopuklar."

Terör örgütlerinin tek bir isteği var, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve devleti yönetilemez hale getirmek.

DEAŞ, Türkiye'de taban bulmakta zorlanan bir örgüttür.

Son bir yılda yaklaşık 68 bin 464 operasyon  yaptık. Bunun 40 bini PKK, 25 bini FETÖ, 2 bin 109'u da DEAŞ'a yönelik operasyon.

Cezaevlerine düşen DEAŞ mensupları ve  sempatizanlarıyla birebir mülakatlar yaptık. Mülakatlarda aslında Adalet  Bakanlığıyla birlikte nasıl bir terör örgütüyle, nasıl bir mekanizmadan,  dinamikten hareket eden bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldığımızı çözmeye  çalıştık. Profil oluşturduk. Orada enteresan sonuçlar aldık. Bu enteresan  sonuçları terörle mücadelemizde arkadaşlarımızla beraber kullanıyoruz.

Kayyum belediyelerde 590 milyon lira esnafa olan borç ödendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x