KADINLARIN ORTA YAŞLARINDA YAPTIĞI 5 HATA!

KADINLARIN ORTA YAŞLARINDA YAPTIĞI 5 HATA!

KADINLARIN ORTA YAŞLARINDA YAPTIĞI 5 HATA!

30 Ağustos 2017 - 20:10

Orta yaş tabii ki cinsiyet gözetmeden yaşanan bir kriz anı. Kriz kelimesi her zaman doğru olmasa da hayatta bir şeyleri kabullenmenin başlangıcı diyebiliriz. O bir şeyler de yaşlanıyor olmak ve bir gün hayata gözlerin kapanacağı gerçeğiyle yüzleşmek. İşte bu nedenle özellikle kadınlar bu yaşlarda ununu eleyip eleğini asmış bir ruh haline girip, hayatı rölantiye alıyorlar.

Yaşlanmaya başladıklarını düşünmek

Her kadın gençliğinde kendini güzel hisseder. Kabul edilmiş normlarda bir güzelliği olmasa bile gençliğin verdiği o heyecanı ve diriliği içinde barındırır. Ancak yaşlanmaya başladığını düşündüğü andan itibaren içindeki bu ateş kora döner ve sıcaklığını ağırdan alıp, sabitler. Oysa hayatın aklı başında yaşanan, hormonlardan düşüncelere her şeyin yerine oturduğu ustalık çağıdır orta yaş. Bir kadının en verimli zamanıdır.

Yeniden başlayamayacaklarına inanmak

Özellikle bizim toplumumuzda orta yaştan sonra yeni bir hayatın kurulabileceğine inanç azalır. Elinde olanlarla yetinilmeli ve üzerine bir şey istenmemelidir. Çünkü kadın isteklerinin karşılığında verebileceği bir gençliği ve güzelliği olmadığını düşünür. Oysa hayatın çalkantılı bölümü daha yeni durulduğundan kendinle ilgili istekleri ve arzuları daha net görebileceğin bir durgunluk oluşur. Bu durgunluğu negatife değil pozitife yormak hayatın sonrası için insanın önüne beklemediği kapılar açar.

Spor yapmamak

Gençler daha kaslı ya da daha fit görünmek için spor yapıyor olabilir. Ancak orta yaşlarda en çok da geleceğe yatırım için spora başlamak gerekir. Vücudumuza ne kadar iyi bakarsak o kadar dinç yıllar bizi bekler. Yavaşlayan metabolizma ve yağlanmaya meyillenmek nedeniyle bu yaşlarda mutlaka sporu alışkanlık haline getirmek gerekir.

Sağlıklı beslenmemek

Sporun yanında sağlıklı beslenmeyi de mutlaka kombinlemek gereklidir. Çünkü artık gençliğinizde yediğiniz her şeyi yakan ve vücudunuzu sizin için temizleyen organlarınız da sizinle birlikte yaş almıştır. Onlara her zamankinden iyi bakmalı ve bunun için de sağlıksız olan her şeyden uzak durmalısınız. Ancak bu şekilde yaşlanmaktan korkmazsınız.

Hayatı akışına bırakmak

Bu saatten sonra hiçbir şeyi geri getiremeyeceğinizi ve hayatın akışında devam etmenin sizin için en doğrusu olduğunu düşünüyorsanız kendinize ve hayallerinize büyük haksızlık edersiniz. Orta yaş yeniden başlanacak en güzel yaştır. Hadi kadınlar, hareket lütfen!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x