FETÖ’CÜ İŞADAMI HER ŞEYİ ANLATTI!

FETÖ'CÜ İŞADAMI HER ŞEYİ ANLATTI!

DAHA FAZLA PARA TOPLANMASI İÇİN...

03 Mayıs 2017 - 15:01

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamı, KHK ile kapatılan TUSKON'un toplantısında örgüte himmet adı altında daha fazla para toplanılması için neler yapıldığını anlattı. S.Ç ifadesinde FETÖ'nün İstanbul imamının toplantıda mikrofonu eline alarak " 'Abiler, hocamızın selam ve talimatını aldınız. Bank Asya'yı kurtarma zamanıdır, haydi pamuk eller cebe...' tarzında sözler söylediğini dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan  iş adamı S.Ç'nin anlattıkları, örgütün iş adamlarından "himmet" adı altında nasıl  para topladığını gözler önüne serdi.    Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen S.Ç,  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu  savcılarına örgütün yapılanmasına ilişkin bilgiler aktardı.
 FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir derneğin  başkanlığını yaptığı için, kapatılan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları  Federasyonu'nun (ESİDEF) İzmir'de toplantılarına katıldığını belirten S.Ç, kanun  hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler  Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı iş adamlarının örgüte daha çok yardımda  bulunulması için hangi taktiklerin uygulandığını anlattı.  S.Ç, iş adamlarının katıldığı toplantılara firari olan eski TUSKON  Genel Sekreteri Mustafa Günay ile örgütün sözde "Ege Bölgesi İmamı" Bekir Baz'ın  yanı sıra tutuklu sanık kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından Ali Ünal'ın da  bulunduğunu, bu toplantılarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in sık sık övüldüğünü  ifade etti.

 ONUN DUASIYLA BURALARA GELDİK

Toplantılarda, Gülen kastedilerek, "Onun duasını alalım, onun için bir  şeyler yapalım. Onun duasıyla buralara geldik, bu kurumları yaşatalım." şeklinde  sözler sarf edildiğini, Günay ve Baz'ın Gülen'le görüştüğünü ve selamını  getirdiklerini belirten S.Ç, katılımcıların coşması için konuşmalar yapıldığına  şahitlik ettiğini anlattı. Küçük bir firmanın sahibi olmasına rağmen dernek başkanlığı yaptığı  için yaklaşık 500 iş adamının katıldığı TUSKON'un 17-25 Aralık 2013 sürecinin  ardından İstanbul'daki bir toplantısına davet edildiğini kaydeden S.Ç, adını  bilmediği, örgütün sözde "İstanbul imamı"nın toplantıda yaptığı konuşmada,  paralel yapıya ait kurumların değerli ve önemli olduğunu, örgüt mensuplarınca  yaşatılması gerektiği yönünde telkinlerde bulunduğunu beyan etti.

İş adamı S.Ç, TUSKON'un toplantısına aralarında, örgüt yapılanmasında  "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen tutuklu sanık iş adamı Hazim  Sesli, tutuklu iş adamları Hacı boydak, Mustafa Seyitoğlu, Serdar Seyitoğlu,  Ahmet Küçükbay, Ömer Faruk Kavurmacı ile firari iş adamı Ramazan Davulcuoğlu'nun  bulunduğu çok sayıda iş adamının katıldığını kaydederek, Sesli'nin yeni geldiği  ABD'den Gülen'in talimatlarını iş adamlarına ilettiğini ileri sürdü.

  HAYDİ PAMUK ELLER CEBİ 

   S.Ç, ifadesinde şunları anlattı: "(Hazim Sesli) mikrofonu eline alıp, 'Size hocamızın selam ve  dualarını getirdim. Kurumlarımıza sahip çıkma zamanıdır. Bu mesaj Fetullah Gülen  tarafından gönderildi.' dedi. Örgütün (sözde) İstanbul imamı yeniden mikrofonu  alarak, 'Abiler, hocamızın (Fetullah Gülen) selam ve talimatını aldınız. Bank  Asya'yı kurtarma zamanıdır, haydi pamuk eller cebe...' tarzında sözler söyledi.  İş adamları, çeşitli miktarlarda bağışta bulunmaya başladı. Deyim yerindeyse  paralar havada uçuştu. 300 bin ila 500 bin dolar gibi rakamlar telaffuz edildi.  Sahneye çıkan bir kişi yüksek sesle kimin ne miktarda bağışta bulunduğunu  söylüyor, diğer kişi kaç para olduğunu söyleyip, insanları dolduruşa getirip daha  çok bağışta bulunmalarını sağlıyordu. '10 milyon oldu, 20 milyon oldu.' gibi  sözlerle katılımcıları coşturup daha çok bağışta bulunmaları isteniyordu."   İş adamı S.Ç, kentlerdeki dernekleri de yöneten örgütün üst düzey  yöneticilerinin TUSKON'u olduğundan daha büyük göstermek amacıyla aldatıcı  beyanlarda bulunarak insanlarda bu konfederasyonun etkili ve geniş bir örgüt  olduğu inancının aşılandığını ifade etti.

12 KİŞİ TUTUKLANDI...

 Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 26  Ağustos 2016'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında S.Ç'nin de  bulunduğu 15 iş adamını gözaltına almıştı. Bu iş adamlarından S.Ç'nin de  bulunduğu 12 kişi tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x