BAKAN EROĞLU: 2071’E KADAR GARANTİYE ALIYORUZ

BAKAN EROĞLU: 2071'E KADAR GARANTİYE ALIYORUZ

BAKAN EROĞLU: 2071'E KADAR GARANTİYE ALIYORUZ

07 Ağustos 2017 - 15:46

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde Melen Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, "Baraj yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su verecek. İstanbul'un suyunu 2071 yılına kadar garanti altına alacağız" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde yapımına 2014 yılında başlanan ve yaklaşık 175 gün sonra tamamlanması planlanan Melen Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Şantiye sahasına helikopterle gelen Bakan Veysel Eroğlu, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve DSİ yetkilileriyle birlikte baraj sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Veysel Eroğlu, barajın bütün İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu belirterek, "İstanbul'un yıllık su kullanımı yaklaşık 1 milyar. Yani neredeyse bütün İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak suyun burada kapasitesi var Melen Barajı'nda. Melen Barajı çok önce başlamış yürümüyordu.Ben DSİ Genel Müdürü iken bazı sanayiciler, Düzceli milletvekilleri bu barajın yapılmamasını istedi. Dedim ki bakın eğer Melen olmazsa, bu ayrı bir havzada, yağış rejimi ayrı burası İstanbul'un suyunun sigortası dedim. Bu olmazsa kurak dönemler oluyor, 7 yılda bir kuraklık oluyor nereden vereceksiniz suyu dedim. Melen Barajı dev bir baraj. Ne kadar su verecek biliyor musunuz? Yılda 1 milyar 77 milyon, 2071 yılına kadar artık garanti altına alıyoruz İstanbul'un suyunu. 2071 yılından sonra ne olacak diyorlar, kardeşim o zaman da bir mektup bırakacağım diğer bakana" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x