KARABAĞLAR BELEDİYESİ, AKUT’A KAPILARINI AÇTI

KARABAĞLAR BELEDİYESİ, AKUT'A KAPILARINI AÇTI

10 Kasım 2016 - 10:16

Karabağlar Belediyesi, arama ve kurtarma alanında önemli ve başarılı çalışmalara imza atan Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) ilçe sınırları içerisinde yer tahsis etti. CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle meclisten geçen tahsis protokolünü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki birlikte imzaladı. Toplam Bin 667 metrekare alanı kapsayacak AKUT İzmir Yerleşkesi, Bozyaka’da hizmete girecek.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, İzmir Ekip Lideri Alper Özkarakaş ve AKUT gönüllüleri protokol öncesi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcıları Tayfun Yiğitoğlu ve Alev Ağrı’nın da hazır bulunduğu ziyarette AKUT İzmir ekibinin ilk defa bu kadar güzel ve geniş bir yerleşkeye sahip olduğuna dikkat çeken Mahruki, “Bu AKUT İzmir ekibinin ve AKUT’un Ege’deki diğer ekiplerinin potansiyeli ve performansını yükseltecek bir gelişme. Mekan çok güzel, çok geniş bir alan. Burasını AKUT müzesi, yerleşkesi, eğitim salonu ve misafirhane olarak çok amaçlı kullanmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki hayatımızda çok daha verimli ve etkin olacağımızı ve İzmirliye çok daha fazla erişeceğimizi ön görüyoruz. Başkan’ımıza ve İzmirlilere çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Belediye meclis üyelerine teşekkür

AKUT’un afet durumunda anında müdahale edebilen gönüllülerden oluşan bir kurum olduğunu ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise böyle bir yerin AKUT’a tahsis edilmesinden onur duyduklarını belirterek, tahsis kararını oy birliğiyle onaylayan CHP ve AK Parti belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte AKUT’un imkanlar ölçüsünde her zaman

yanında, onlara destek olmaya çalışacaklarını ifade eden Selvitopu, “Kendi ilçe sınırlarımız içerisinde de böyle bir merkezin kurulması bizim için de çok olumlu. Burada yapılacak çeşitli faaliyetlerden Karabağlar’daki insanlarımız da yararlanmış olacaklar. Bu anlamda da çok önemsiyoruz. Tabi böyle bir merkez Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de, Karabağlar’da olması ayrı bir avantaj. Gelecekte umarım afetler yaşanmaz. Böyle olayları yaşamayız. Ama afet yaşandığı anda da önemli olan orada hemen müdahale etme imkanlarını bulabilmemiz. Bunlara toplum olarak, ülke olarak, kent olarak hazırlıklı olmak durumundayız. AKUT da bunu gerçekleştirecek.” dedi.

12 ay yaşayan bir merkez olacak

Bozyaka Pazaryeri’nin altında, bin 667 metrekare alanı kapsayacak AKUT İzmir Yerleşkesi’nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarma fotoğraf sergileri olacak. Ayrıca bugüne kadar yapılan çalışmalardan oluşan AKUT Müzesi ile eğitim merkezi ve eğitim salonu da yer alacak. Özellikle okullarda okuyan öğrenciler burayı ziyaret ettikten sonra konunun uzmanı kişilerden eğitim alabilecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x