BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI! BAŞVURU NASIL YAPILIR?

14 Ağustos 2017 - 12:27 - Güncelleme: 14 Ağustos 2017 - 12:37

'KYK yurt başvuruları'na dair açıklama kurumdan geldi, e-Devlet sitesi üzerinden KYK başvurusu nasıl yapılır? KYK'ya dair başvuru internet üzerinden yapılırken, kurum başvuruların nasıl yapılacağını kılavuz üzerinden gösterdi. Başvuru işlemleri yaparken kurum başvuru tarihinin son gününü ve saatini açıkladı. Kimlerin başvuracağını açıkladı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt başvurularını 14 Ağustos'ta bugün başladığını açıkladı. Öğrenciler başvuruları e-Devlet üzerinden yapacak. Kurum kimlerin başvuru yapacağını kendi sitesinden açıkladı. Buna göre;

ÖSYM ile ilk defa bu yıl bir ön lisans veya lisans programına yerleşen öğrencilerimiz (KKTC’de öğrenim görecekler dâhil).

Hâlihazırda bir ön-lisans veya lisans programına kayıtlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz (Kayıt tarihi 30.06.2017 öncesi olan ön-lisans veya lisans öğrencileri, KKTC’de öğrenim görenler dâhil) müracaatta bulunabileceklerdir.

Başvurular 20 Ağustos 2017 tarihinde saat 23:59’ta sona erecek.
Kurum ilk olarak şunu belirtiyor, başvuru yaparken herhangi bir ücret ödenmeyecek. Kurum başvuruların nasıl yapılacağını madde madde açıkladı.

Öğrenci e-Devlet şifresine sahip olması gerekiyor. Öğrencinin şifresi yoksa PTT üzerinden şifreyi alabilir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra kurumum bölümüne girerek “kimliğimi şimdi doğrula” linki tıklanır. Tıklandıktan sonra istenenler “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası” ve şifre istenir.
ifre ile giriş yaptıktan sonra “taahhüt” bölümü çıkar. Öğrenci buradan “okudum” ve “kabul ve taahhüt ediyorum” seçeneklerini tıklayarak devam eder.

Öğrenci ilk kez giriş yapıyorsa sistem yeni şifre talebinde bulunacaktır. Eski şifre yazılır ve yeni şifre iki kez yazılarak devam edilir.

Sisteme dair şifre işlemleri bittikten sonra öğrenci başvuru sayfasına gelir. Bu sayfada ilk olarak “başvuruları değerlendirilmeyecek öğrenciler” yer alır. Buna göre;

Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler, zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışan öğrenciler, sabıka kaydı olan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgahı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrencilerin başvuruları değerlendirilmeyecek.

Başvuru yaparken öğrencinin dikkat edeceği hususlar üzerinden; istenilen tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde okunmalı ve ona göre cevap verilmeli. Hatalı veya eksik bildirim olmaksızın doğru bir şekilde bilgiler verilmedi. Kimlik bilgileri kimliğe bakılarak yapılmalı.

Bu bilgiler verildikten sonra öğrenci “kabul ediyorum” seçeneğini işaretler ve devam eder.

Başvuru Alanı iki seçenekten oluşmaktadır: ÖSYM ve ARASINIF. 2017-ÖSYS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM; 30 Haziran 2017 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru Alanını ÖSYM olarak işaretlendiyseniz başvuru türü sadece ön lisans ve lisans olarak; Başvuru Alanını ARASINIF olarak işaretlediyseniz başvuru türü “ön lisans ve lisans ” şeklinde sıralı olarak görülecektir. Size ait olan öğrenim türünü seçiniz ve işleme devam ediniz. “Seçtiğim öğrenim bilgilerinin doğruluğunu onaylıyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz. Eğer bilgilerin size ait olmadığını ve yanlış olduğunu düşünüyorsanız okulunuzla iletişime geçiniz .

Başvuru yaptığınız bölümünüzün bulunduğu il/ilçe bilgilendirme metnini dikkatli inceleyiniz ve doğruluğundan emin olduktan sonra “Bilgilendirme Metnini Okudum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

 Güncel iletişim bilgilerinizi kontrol ederek iletişim bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyerek işleme devam ediniz.

Özel ve Özür Durumunuz var ise ilgili seçeneği seçerek işleme devam ediniz.

https://giris.turkiye.gov.tr

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x