TARİHİ UTANÇ! SEKS KÖLESİ KADINLARIN 73 YIL SONRA İLK...

TARİHİ UTANÇ! SEKS KÖLESİ KADINLARIN 73 YIL SONRA İLK GÖRÜNTÜLERİ!

TARİHİ UTANÇ! SEKS KÖLESİ KADINLARIN 73 YIL SONRA İLK GÖRÜNTÜLERİ!

06 Temmuz 2017 - 19:10

Görüntüler, II. Dünya Savaşı'nın sürdüğü 1944 yılından. Çin ve Amerikan askerleri, Japonya'nın elindeki Songshan'ı kurtardığında karşılarına Koreli seks kölesi kadınlar çıktı. Yedi kadın, Japon askerleri tarafından seks kölesi olmaya zorlanan 200 bin kadar kadından birkaçıydı.

Dünyada ilk kez yayınlanan görüntülerde, kadınlardan birinin kendilerini kurtaran Çinli askerlerle konuşması yer alıyor. Diğer kadınların gerginliği yüzlerinden okunurken, birinin hamile olması dikkat çekiyor.

Şimdiye kadar, II. Dünya Savaşı'ndaki kölelerle ilgili yayınlanmayan tek görüntü Japonya arşivindendi. Ancak Amerikan arşivlerinde ortaya çıkan görüntüler bir ilk olma özelliği taşıyor.

Görüntüler, Seul Üniversitesi araştırmacıları tarafından incelendi. Kadınların giysileri ve yüzlerini didik didik eden araştırmacılar, kaydın Yunnan eyaletine bağlı Songshan'dan alındığını belirledi.

Uzun yıllar Japonya işgali altında yaşayan Kore'de, sayıları 200 bini bulan kadınların seks kölesi olmaya zorlandığı biliniyor. II. Dünya Savaşı sırasında ise bir kadın günde 50 askerle birlikte olmaya zorlandı, tecavüze uğradı. Söz konusu 200 bin kadın arasında Korelilerin oranı yüzde 80 civarında. Tayvan, Filipinler, Endonezya, Burma ve diğer Pasifik adalarından kadınlar da aynı dramatik kaderi yaşadı.

Japonya'nın Dünya Savaşı'nda yenilmesiyle tüm köle kadınlar 1946 yılında özgürlüğüne kavuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x