YİNE O İL YİNE KAÇAK DOMUZ ETİ

YİNE O İL YİNE KAÇAK DOMUZ ETİ

15 Ekim 2016 - 09:27

Aydın'ın Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde iş yerlerine yönelik 'domuz eti' denetimi gerçekleştirildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "kaçak domuz etiyle mücadele" kapsamında Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde 720 iş yerine yönelik denetim uygulandığı belirtildi. 

İşletmelerden alınan numunelerin Denizli ve Afyon Gıda Kontrol laboratuvarlarına gönderildiği belirtilen açıklamada, Merkez Efeler ilçesi Gıdacılar Bulvarındaki A.A'ya ait bir işletmeden alınan numunelerin olumsuz çıktığını ve işletmeye 15 bin 466 lira idari para cezası kesildiği bildirildi. Aynı iş yerine ikinci kez denetim yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İşletmede derhal tekrar denetim yapılmış ve tekrar numune alınarak laboratuara gönderilmiştir. Numune sonucu gelinceye kadar işletmenin deposunda bulunan 200 et ve et ürünü Yediemine alınarak depo mühürlenmiştir. Numune analiz sonucunda tekrar domuz etine rastlanması üzerine işletmeye tekrar 15.466 TL idari para cezası uygulanarak deposundaki ürünler imha edilmiştir. İşletmenin kamuya ifşa edilmesi için Bakanlığımıza 12.10.2016 tarihinde bildirilmiştir. 

Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS) sisteminden yapılan sorguda işletmenin geçmiş yıllarda bazı okullara yemek verdiği anlaşılmıştır. İlgili okul müdürlükleri uyarılmış ve bu yıl itibariyle anlaşmalarının olmadığı bilgisi alınması üzerine sistemde pasif hale getirilmiştir." 

Aydın Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile belediye ekipleri 29 Mayıs'ta Astim Organize Sanayi Bölgesi Havaalanı Bulvarı üzerindeki bir depoya baskın düzenlemiş, deponun dondurucularında, 3 tonu işlenerek tüketime hazır hale getirilmiş, 2 tonu ise henüz işlenmemiş kaçak domuz eti ele geçirmişti. 

Ağustos ayında Efeler ilçesi Savrandere Mahallesi’ndeki bir depoda ise Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 450 kilogram piyasaya sürülmeye hazır hale getirilmiş kaçak domuz eti ele geçirmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x