DÖRT KİLOMETRE KALDI!

DÖRT KİLOMETRE KALDI!

DÖRT KİLOMETRE KALDI!

23 Mart 2017 - 11:01

Suriye'nin ortasındaki Hama'yı almak için saldırı başlatan muhaliflerin paylaştıkları videoda, füze fırlattığı görülüyor. Kent merkezine dört kilometre kadar yaklaşan muhalifleri durdurmak için rejim bölgeye takviye asker gönderdi.
Suriye'de 30 Aralık 2016'da Türkiye ve Rusya'nın öncülüğünde ilan edilen ateşkes, son günlerde gerçekleşen şiddetli çatışmalarla çatırdıyor.

Başkent Şam'ın banliyölerinde başlayan çatışmalar, dün itibariyle ülkenin ortasındaki Hama'da yoğunlaşmış durumda. bugün Cenevre'de barış görüşmeleri için masaya oturması beklenen tarafların, mevcut tabloyu değiştirmek için taarruz başlattığı bildiriliyor.

Şam rejiminin kontrolündeki kente saldıran aralarında Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO) bulunduğu muhalifler, adım adım şehir merkezine ilerliyor. BBC, muhalif güçlerin arasında El Nusra'nın başka gruplarla birleşerek oluşturduğu 'Tahrir Şam Heyeti'nin de olduğunu aktarıyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerle kent merkezi arasındaki mesafenin dört kilometreye kadar düştüğünü aktardı.

Saldırıya katılan muhalif grupların sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntülerde, füze fırlattıkları görülüyor. Ayrıca intihar saldırıları düzenleyen muhalifler, tanklarla cephede yer alıyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan muhalifler, "Şam'daki muhaliflerin yükünü azaltmak için bu cepheyi açtık" dedi. Ajansa göre, rejim Hama’nın kuzey kırsalındaki Soran beldesini, Hattab köyü ve mühimmat depolarını, Şiir ve Subin köyünü ile Sufah kontrol noktasını kaybetti.

Şam rejimi lideri Beşar Esad için hayati önemdeki kentte mevzi kaybeden ordu, bölgeye takviye askeri kuvvetler gönderdi.

Şiddetli çatışmaların bugün de devam etmesi bekleniyor.

Suriye'de yedinci yılına giren iç savaşta ülke halihazırda dörde bölünmüş durumda. Güneydeki Şam'dan kuzeydeki Halep'e kadar olan hattı rejim kontrol ediyor, ülkenin batısında ve güneydoğusunda muhalifler var. Kuzeyde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler bulunuyor. Ülkenin doğusundaki geniş bir alan ise bir diğer terör örgütü IŞİD'in elinde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x