MİLLİ EĞİTİM BAKANI MÜFREDAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MÜFREDAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MÜFREDAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI!

21 Ağustos 2017 - 13:21


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatla ilgili çok büyük eleştiri almadıklarını belirterek, "100 bin veya detaylı düşünürsek 1  milyona yakın değişiklik olmasına rağmen hemen hemen herkesin üzerinde eleştiri yaptığı bir iki konuyu geçmedi." dedi.
Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonunda,  "İlçe Milli Eğitim Müdürleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısının açılışında bir  konuşma yaptı. Eğitimin "nesil yetiştirme işi" olduğunu vurgulayan Yılmaz, nesil  yetiştirmenin ise medeniyet iddiasını sürdürme anlamına geldiğini bildirdi.

Herkesin gözünün üzerinde olduğu 1 milyonun üzerinde öğretmen, 18  milyona yakın öğrenci ve velinin üyesi olduğu büyük bir aile olduklarına işaret  eden Yılmaz, bu büyük ailenin sorumluluğunun da büyük olduğunu ifade etti.

Yılmaz, Türkiye'de eğitimi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine  çıkarmak için büyük mesafeler kat ettiklerine değinerek, "Eğitim kalitesi geçmişe  kıyasla gerçekten çok iyi bir durumda, iyi bir yerlere taşıdık. bugün başarılı  olunan her alanda milli eğitim camiasının her ferdinin ayrı ayrı payı vardır.   Kaliteli bir eğitimi ve herkes için eğitimde fırsat eşitliğini değişmez ve daimi  hedefimiz olarak görüyoruz." diye konuştu.

Eğitimde kalite  ne kadar yüksekse ülkenin de o kadar güçlü olacağına  işaret eden Yılmaz, eğitimin kalitesini artırmak için büyük yatırımlar  yaptıklarını, derslik ve öğretmen sayısını artırdıklarını, kısa süre önce de en  demokratik ve çoğulcu müfredatı oluşturduklarını belirtti.

"MÜFREDAT SADECE BİLGİDEN OLUŞMAMALI"

Bakan Yılmaz, eğitim ve öğretim çalışmalarının en önemli hedefinin  öğrencileri mutlu kılmak, onların ihtiyaç duyduğu bilgi beceri ve değerleri  kazandırmak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Müfredatın sadece bilgiden oluşmaması aynı zamanda beceri, yeterlilik  ve değerleri de içermesi gereklidir. Kamuoyuna duyurduğumuz müfredat, öncelikle  öğrencilerimizin yaşayacağı çağın gerektirdiği bilginin yanında beceri,  yeterlilik ve değerleri kazandırmayı da amaçlıyor. İlkokul birinci sınıftan lise  12. sınıfa kadar konu ve kavram bütünlüğü dikkate alınarak 176 sınıfı kapsayan 51  dersin müfredatını yeniledik. Oldukça geniş bir katılımla ve demokratik bir  anlayışla yenilenen müfredatta ahengli bir bütünlük sağlandı."

Yeni eğitim öğretim döneminde 1. ve 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya  başlanacak müfredat ile ilgili hazırlıklar kapsamında, ilgili genel müdürlüklerin  ilk formatörler eğitimlerini tamamladığını belirten Yılmaz, ayrıca bu sınıflarda  uygulanacak eğitim araçlarının da hazırlandığını ve bunların EBA'da  yayınlandığını aktardı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül öncesinde ilçe milli  eğitim müdürlüklerinden ilçelerindeki bütün öğretmenlere, velilere ve ilgililere  yeni müfredatın anlatılmasını isteyen Yılmaz, "Öğretmenlerimiz, okullardaki  idareciler, ilçe müdürleri ve il müdürleri süreç hakkında bilgi sahibi olmalı ve  kendilerine yöneltilen sorulara yetkinlikle gerekli cevapları verebilmelidir."  dedi.

"ÖĞRETMENLERİMİZE MÜFREDATIN ÇERÇEVESİNİ BELİRLEYECEĞİZ"

Bakan Yılmaz, yeni müfredatla ilgili çok büyük bir eleştiri  almadıklarını belirterek, "100 bin veya detaylı düşünürsek 1 milyona yakın  değişiklik olmasına rağmen hemen hemen herkesin üzerinde eleştiri yaptığı bir iki  konuyu geçmedi. Eğer bunu yüzdeye vurursanız yüzde 1, binde 1 belki on binde 1  bile değildir. Üç-dört konu dışında kimsenin yeni bir teklif, öneri, eleştiri  getirdiği görülmedi." ifadesini kullandı.

Yılmaz, yeni müfredatı öğretmenlerin yorumlamalarına ilişkin  eleştirilere de değinerek, "Bu, Türk öğretmenine güvenmemek demektir. Demokratik  bir ülkede yaşıyoruz, öğretmenlerimize müfredatın çerçevesini belirleyeceğiz ve o  çerçevede de öğrencilerimizi bilgilendirecekler." diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim programlarında görüş alınan üniversitelere ilişkin  de eleştiri yapıldığına işeret eden Yılmaz, müfredatın tüm üniversitelere  gönderildiğini ve görüş istendiğini bildirdi.

Yılmaz, şu görüşlere yer verdi:

"Ama çok net olarak bize görüş gönderenler, Ankara Üniversitesi,  Atatürk Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi,  Erciyes Üniversitesi, hacettepe Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Necmettin  Erbakan Üniversitesi, ODTÜ, Ömer Halisdemir Üniversitesi diye gider.  Sendikalardan da Anadolu Eğitim Sendikası, Eğitimciler Birliği Sendikası, Eğitim  ve Bilim Emekçileri Sendikası ve Türk Eğitim-Sen dahil olmak üzere hemen hemen  'Eğitim üzerine sözüm var' diyen herkesten de görüş alındı. Dolayısıyla kendimize  inanıyoruz, güveniyoruz. Bu ana kadar yapılmış en iyi, en doğru, öğrencinin  menfaatine ve Türkiye'nin de 21. yüzyılda evlatlarını hazır edeceği bir müfredatı  hazırladık. Gereksiz konuları çıkardık, parçalanmış olan yerleri birleştirdik.  Disiplinler arası değişimi yaptık. Yani 'Coğrafyada olması uygun değildir'  dediklerimizi biyolojiye aldık, fizikte olması uygun olmayan konuları kimyaya  aldık veya ilkokulda olması uygun olmayan konuları ortaokula aldık. Hatta bazı  konuları da orta öğretimde değil yüksek öğretime alınması şeklinde bir tercihte,  değerlendirmede bulunduk."

Müfredatta emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, salondakilere,  "İnanıyorum ki onların hazırladığı bu dört dörtlük ve Türkiye'yi 21. yüzyıla  taşıyacak müfredatı sizler öğrenci ile buluşturacaksınız." diye seslendi.

Bakan Yılmaz, müfredat üzerine öğretmenlerden 2018 başına kadar geri  bildirimler alacaklarını hatırlatarak, buna uygun bir düzenleme yapacaklarını ve  2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarda yeni müfredata geçileceğini  kaydetti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x