ÖĞRENCİLERİ AT ARABASINA MAHKUM ETTİLER !

ÖĞRENCİLERİ AT ARABASINA MAHKUM ETTİLER !

03 Kasım 2016 - 08:42

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Burhanlı köyünde öğrenciler, kooperatif şirketinin taşıma hizmeti sunmaması nedeniyle okula at arabasıyla gitmek zorunda kaldı.

Sabahın erken saatinde köyde vatandaşlar atın arkasına bağladığı tekerlekli kasa yardımıyla okula giden öğrencileri toplayarak 3,5 kilometre mesafede bulunan okula götürüyor. At arabasına sığmayan bazı öğrenciler ise ya bisiklet ya da yürüyerek okul yolunu tutuyor.

Köy muhtarı Zeki Durgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin kooperatif minibüsüyle okula gitmesi gerektiğini ancak anlaşma yapılan kooperatif servisinin köye uğramaması nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Yasaya göre kooperatiflerin güzergahında bulunun köylere taşımalı eğitim servisi yerine kooperatif minibüslerinin kullanılması gerektiğini belirten Durgun, "Ancak bizim köye hiçbir zaman kooperatif minibüsü gelmedi. Kooperatif yüzünden öğrencilerimiz ve velilerimiz sıkıntı yaşıyor." dedi.

Okul servislerinden yararlanamadıklarını belirten Faruk Abasıkeleş de yeni yasayla kooperatif olan köylere taşımalı eğitimin verilmediğini, ancak köylerinde kooperatifin sadece isminin bulunduğunu savundu. Çocukların ve kendilerinin çok sıkıntı yaşadığını belirten Abasıkeleş, "Okula maddi durumumuz olmadığı için at arabasıyla çocuklarımızı götürüyoruz. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise öğrenci servis taşımacılığı yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini, Türkiye genelinde toplu taşıma olan yerlerde öğrencilerin taşımaya alınmadığını hatırlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x