‘O’ MİLLETVEKİLİ AÇIKLADI GENEL BAŞKAN ADAYLIĞIMIN ÖNÜNÜ...

‘O’ MİLLETVEKİLİ AÇIKLADI GENEL BAŞKAN ADAYLIĞIMIN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR

‘O’ MİLLETVEKİLİ AÇIKLADI GENEL BAŞKAN ADAYLIĞIMIN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR

04 Mayıs 2017 - 18:51

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Genel Başkan adayı olmamın önünü kesmek için ihraç etmek istiyorlar" dedi.

CHP, Mersin Milletvekili PM üyesi  Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruşturması başlatılması için Parti Meclisi'nden talepte bulunma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Dedikodu yapanı kapının önüne koyarım" dedi. Bu açıklamalar CHP'de bir tartışmayı da başlattı. NTV canlı yayına katılan Sağlar, "Genel Başkan adayı olmamın önünü kesmek için ihraç edilmemi istiyorlar" dedi.

Fikri Sağlar'ın açıklamalarınnı satır başları şöyle:

Tartışma daha iyiye götürebilmek için ortak akılı harekete geçirmek.. Biz ifade ve düşünce özgürlüğünden yana olan bir siyasi partiyiz. Referandum 16 Nisan'da bana göre hayır'lar öndeydi ama YSK'nın oynamış olduğu yasalara aykırı oyunla evet önde çıktı kılpayı olarak. Başkanlık seçimi Türkiye'nin artık son oyunudur. Artık seçimler yüzde 25'lerle 30'larla iktidar olup Türkiye'yi yönetmekle olmuyor. Siyaset biçimi değişti.Yüzde 49 bir başarı ama bu başarı sivil halkın inisiyatifinin başarısı. Bunun içerisinde bütün siyasi partiler sivil toplum örgütleri gece gündüz çalıştılar. CHP yukarıdan talimat almaksızın il ilçe başkanı gece gündüz kendisini görevlendirerek çalışması. Çünkü rejim değişiyor. Parlamenter demokratik sistem bozulmasın diye kenetlendi çalıştı. Bu sonucu partinin tabanı getirdi.

Siz bir mücadeleden çıktını eksiklerinizi gördünüz bir sonraki maça hazırlanacaksınız. 2019 Türkiye'nin bittiği gün olacaktır. Eğer 2019'da iki seçim olursa daha önce olmazsa. 1 kişi yönetmeye başlayacak. Tarafsız olmak üzere yemin eden bir partinin üyesi. 21 Mayıs'ta da bir partinin genel başkanı olacak. Cumhurbaşkanı olarak alacağı kararlar parti başkanı mı Cumhurbaşkanı olarak mı aldığı karardır? Yoksa her ikisi mi?
Benim yaptığım açıklamalar tepki çekmedi yaptığım yer tepki çekti. Beni disiplin kuruluna sevk edecekleri gerekçe niye o basın organında bu beyanatı verdim. Ben ortalıklarda olan içi dışı bir olan bir insanım. Her tarafta ifade ettim. Ben uyarı görevimi yapıyorum. Biz seni atıyoruz dememeliler. CHP özgürlükten yana bir partidir düşünce ve ifade özgürlüğü birinci temel koşuludur. CHP'de insanlar dedikodu yapmazlar emekleriyle mücadele ederler. Bu mücadele bizi başarıya götürür. Aykırı sözler olabilir önemli olan bu farklı düşüncelere tahammül etmektir ve yeni düşünceler çıkarmaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x