Son Dakika: Diyarbakır’da patlama

Son Dakika: Diyarbakır'da patlama

04 Kasım 2016 - 08:29


Balık çeşidi açısından oldukça zengin olan Türkiye'de, eylül ayında balık yasağının bitmesi ile birlikte balıklar da tezgahtaki yerlerini alıyor. Her balığın mevsimine göre lezzeti farklılık gösteriyor. Besleyici, protein ve omega 3 bakımından zengin ve sindirimi en kolay besinlerden biri olan balık, uzmanlar tarafından her yaştan insanın tüketmesi gereken bir yiyecek olarak öneriliyor. Bol vitamine sahip olan balık aynı zamanda düşük kalorisi nedeniyle diyetlerde de sıkça tercih edilen besinlerden biri.  

Izgara ve buğulama pişirme yöntemleri ile en sağlıklı şekilde tüketilmesi önerilen balık, mevsimine göre çeşitlilik gösteriyor. Deniz balıkçılığında balıkların yumurtlama ve çoğalma dönemlerinde bazı yasaklar konularak balıkların olgunlaşması sağlanıyor. Bir balık çeşidini yılın her ayı aynı lezzette ve olgunlukta bulmak mümkün değil. Çiftlik balığı ise özel ortamlarda yetiştirilerek her zaman istenilen oranlarda bulunabiliyor. Çiftlik balığı deniz balığı kadar lezzetli olmasa da canınız belirli türde bir balık çektiğinde imdadınıza yetişebilir. Balık çeşitlerinin artması ve daha lezzetli balık yiyebilmemiz için her yıl 15 Nisan ile 30 Ağustos döneminde ülkemizde balık yasağı uygulanıyor Av yasağına uymak balık nesillerinin devamı için oldukça önemli.

Artık zamanı geldi: Balık yeme rehberi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bombalı saldırı yapıldı. Patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı.

Son Dakika: Diyarbakır patlama! Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bombalı saldırı yapıldı. Patlamanın ardından bölgede çatışma çıktı. Olay, 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü'nde meydana geldi. Emniyet binasına bombalı saldırı yapılırken, saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. 
Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı tahmin ediliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x