FETÖ’NÜN MİT KORKUSU MESAJLARA YANSIDI

FETÖ'NÜN MİT KORKUSU MESAJLARA YANSIDI

FETÖ'NÜN MİT KORKUSU MESAJLARA YANSIDI

29 Ağustos 2017 - 12:46

İzmir'de Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında  örgütün Ege Bölgesi'ndeki yeni yapılanmasının deşifresi sürüyor.
AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İzmir  Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY  soruşturmasında deşifre edilen mesajlarda, güvenlik güçlerinin başarılı  operasyonlarıyla dağılma ve çökme noktasına gelen örgüt üyelerinin panik içinde  olduğu belirlendi.

Örgütün Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanması için gizli haberleşme  programı COCO aracılığıyla oluşturulan gruba, "Bu da geçer ya hu" takma adıyla  üst düzey yöneticinin gönderdiği mesaj, FETÖ'nün, Milli İstihbarat Teşkilatının  (MİT) çalışmasından duyulan korkuyu gözler önüne seriyor.

Kırmızı nokta, ateş sembolü ve ünlem işaretleri ile "herkesin  dikkatine" denilerek "yeni bir bilgi notu" başlığıyla paylaşılan mesajda MİT  uyarısı yapılıyor.

Örgütün MİT korkusu mesajda

Ege Bölgesi'nde "Altın Şehir" adı altında yeni yapılanmaya giden  FETÖ'nün faaliyetlerinin ortaya çıkarıldığı operasyonda deşifre edilen mesajda,  üst düzey örgüt üyesinin kod adı kullanarak yaptığı bir paylaşım dikkati çekti.  Paylaşım, güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadelede ele geçirdiği bilgi ve belgeler  ile etkin pişmanlık yasasından yararlanan gizli tanıkların ifadelerinin örgüt  üyelerine korku ve panik yaşattığını ortaya koydu.

MİT'in çalışmasından dolayı panikleyen örgütün üst düzey yöneticisinin  gönderdiği mesajda, "MİT itirafçılardan bir ekip kurarak yeni bir çalışma  başlatmış. Çalışma şu şekilde: 'Gizlenenler nasıl gizleniyorlar, siz eskisi gibi  ziyaret edin bize haber verin.' demişler. Herkes dikkatli olsun." ifadelerini  kullandığı tespit edildi.

Dağılmayı önlemek için din sömürüsü

Aynı gruba gönderilen mesajlarda, örgüt üyelerini bir arada tutmaya  yönelik motive edici paylaşımlar da yer alıyor.

Mesajlarda, örgüt üyelerine, düzenlenen toplantılar dışında gelen  mesajlara itibar etmemeleri tavsiyesinde bulunuluyor. Örgüt mensuplarından "Ben  yandım başkası da yansın." anlayışıyla hareket ederek itirafçı olmamaları  istenilen mesajlarda, bu şekilde davranıp "Ahiretimizi bertaraf etmeyelim."  ifadesiyle dini değerler üzerinden de sömürü yapılması dikkati çekiyor.

Gizli haberleşme programı grubunda yer alan örgüt üyelerine gönderilen  mesajlarda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazılı, sesli ve videolu konuşmalarına  yurt dışı uzantılı bağlantı aracılığıyla internet üzerinden ulaşılmasına olanak  sağlayan linklerin gönderildiği de görülüyor.

Bu mesajlara erişim engelini aşmak için VPN adlı programın  kullanılması gerektiği kaydedilen paylaşımda, linklerin 23.00 ile 24.00  saatlerinde tıklanması tavsiye ediliyor.

FETÖ mensuplarının, "sohbet" adı altındaki örgüt elebaşının  konuşmalarını okuyup dinlediği konusunda haftalık toplantılarda denetim yapıldığı  belirlenen mesajlarda, böylece örgütteki çözülmelerin önüne geçmek için tedbir  alındığı tespit edildi.

Bir başka paylaşımda ise saat 18.00 olarak belirlenen toplantıya  "abla" olarak anılan kadının katılmaktan vazgeçtiğini bildiren örgüt üyesinin,  yönetici konumundaki kişice azarlandığı belirlendi. Yönetici konumundaki kişinin,  "Hocam bu sizin bölgeye yakışmaz. Sizin bölge için fire vermek yüz karası bir  durum. H. Hocalar gaza gelmiş. cesaret de korku gibi bulaşıcıymış." ifadeleriyle  başka bir grubu örnek göstermesi de dikkati çekiyor.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İzmir merkezli  İstanbul, Muğla ve Aydın'da 25 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda,  haklarında yakalama kararı çıkartılan 137 zanlıdan 125'i gözaltına alınmıştı.

Bazı örgüt mensupları Bornova'da toplantı halindeyken gözaltına  alınmış, FETÖ'nün İzmir'de sözde "Altın Şehir" eyalet yapılanmasına gittiği ve  şubat ayından bu yana faaliyette bulundukları tespit edilmişti.

Zanlıların, yapıyı ayakta tutmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiği,  cezaevindeki örgüt üyelerine "yardım" adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ  mensuplarıyla irtibat sağladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini  yoğunlaştırdıkları iddia edilmişti.

Örgütün sözde "Ege Bölge İmamı" N.K, sözde "İzmir imamı" H.K. ile eşi  M.K ve sözde "Bornova imamı" olduğu iddia edilen E.U'nun da aralarında olduğu 63  zanlı tutuklanmıştı.

H.K'nin üst ve 2 adresindeki aramalarda 448 bin 468 ABD doları, 16 bin  516 lira, 765 avro ile bir miktar Suudi Arabistan riyali bulunmuştu. Bir miktar  banknotun, zanlının evindeki yastığın içine tülbente sarılarak gizlendiği  belirlenmişti.

Firari 12 zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x