BAŞBAKAN YILDIRIM: İZMİRLİLERLE YÜRÜMEYE SÖZ VERDİM

BAŞBAKAN YILDIRIM: İZMİRLİLERLE YÜRÜMEYE SÖZ VERDİM

BAŞBAKAN YILDIRIM: İZMİRLİLERLE YÜRÜMEYE SÖZ VERDİM

17 Eylül 2017 - 14:29

Başbakan Yıldırım: İzmir'e vefa borcum var
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ) kurumsal yayın organı KOSBİ Aktüel'e konuştu. KOSBİ Aktüel aracılığıyla tüm İzmirlilere müjdeler veren Yıldırım, "İzmir'e vefa borcum var" dedi.
Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in en büyük organize sanayi bölgesi olan KOSBİ'nin kurumsal yayın organı KOSBİ Aktüel'e açıklamalarda bulundu. İzmir'in Türkiye ekonomisine en fazla katkı veren kentlerin başında geldiğini belirten Yıldırım, "İzmir sanayisi Türk sanayisinin hatırı sayılır bir kısmını tek başına karşılıyor. Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan İzmir'in coğrafi konumu ve batıya yakınlığı ticaretin gelişimi için avantaj yaratmıştır. İldeki limanlar İzmir ekonomisinin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Sahip olduğu 520 sanayi tesisiyle İzmir'in en büyük organize sanayi bölgesi olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin elbette sanayi yatırımları açısından çok önemli bir yeri var. Elektrik dağıtımından çevre projelerine kadar birçok çalışma alanını bünyesinde barındıran KOSBİ'nin üstlendiği rol, İzmir sanayisinin daha fazla başarıya ulaşmasına büyük katkı sağlayacak" dedi.

LOJİSTİK KÖYDE ALTYAPI TAMAM

İzmirli sanayicilerin heyecanla beklediği Kemalpaşa Lojistik Köyü'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını da müjdeleyen Yıldırım, İzmir'e yönelik yatırımlarının süreceğini belirterek "Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin alt yapısını tamamladık. Yatırımın üst yapısını tamamlayacağız. Bunun için ihale açılması yapılan planlamalarımızda var. Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün konumu itibariyle otoyol ve demiryolu bağlantısı bulunmakla birlikte, en önemli özelliği Ege Bölgesi'nin üretim merkezi olan Kemalpaşa Organize Sanayi'nin bitişiğinde yer almasıdır. Kemalpaşa bölgesinde Organize Sanayi dışında da faaliyet gösteren firmalarımız var. Ayrıca ileriye yönelik olarak Çandarlı Limanı'na demiryolu bağlantısı da planladık. Devlet Demiryolları, Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantı Altyapı Projesi'ni ihale etti. Diğer taraftan Torbalı-Kemalpaşa demiryolu bağlantısıyla tüm Ege Bölgesi'nin yüklerinin toplama merkezi Kemalpaşa Lojistik Köy olacak. Biz İzmir'i kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"İZMİRLİLERLE BİRLİKTE YÜRÜMEYE SÖZ VERDİM"

İzmir'e vefa borcu olduğunu söyleyerek, tüm İzmirliler'e seslenen Yıldırım, "Her fırsatta dile getirim; İzmirlilere bir vefa borcum var. T.C. Başbakanlığı'nın sorumluluğunu yüklenmemin en önemli sorumlusu İzmirlilerdir. İzmirliler sayesinde, İzmir'in sayesinde bu sorumluluğu aldım. Bu sorumluluğu yerine getirirken sonuna kadar da İzmirlilerle birlikte yürümeye söz verdim. İzmir'den çok büyük destek gördüm. İzmir bana hep enerji verdi. Hem İzmir'in hem İzmirli vatandaşlarımızın benim gönlümde çok ayrı bir yeri var" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x