ALTAY TANKINDA FLAŞ GELİŞME!

ALTAY TANKINDA FLAŞ GELİŞME!

ALTAY TANKINDA FLAŞ GELİŞME!

12 Nisan 2017 - 10:14

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Altay tankının bütün testlerden başarıyla geçtiğini belirterek, "Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız" dedi.Savunma sanayisinde büyük dönüşümü yaşayan Türkiye gerçekleştirdiği millileştirme çalışmalarıyla son dönemde önemli projelere imza attı. Bu projeler arasında yer alan Türkiye'nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay tüm testlerden başarı ile geçti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık konu ile ilgili olarak "Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız. Bir aksilik olmazsa Altay tankının seri üretimiyle ilgili kararı mayısta vermiş olacağız. Bu ülke kendi helikopterini kendi üretme noktasına geldi. Atak'ın 20'ncisini Konya'da Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik, hem de üzerindeki silahlar büyük oranda yerli, atışlarını izledik, gurur duyduk, göğsümüz kabardı" dedi.

YENİ NESİL TANKLARIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

ALTAY Tankı, 3+ nesil bir tank olarak en son teknoloji ile donatıldı ve 21. yüzyılın modern orduları için gerekli her türlü taktik yeteneği sağlayacak şekilde geliştirildi. ALTAY'ın yeni jenerasyon diğer tanklara göre en büyük avantajlarından biri, konsept tasarım aşamasından itibaren bugünün ve geleceğin görev şartları ve tehditleri göz önüne bulundurularak tasarlanması oldu.

Tankın, kusursuz hareket kabiliyeti, üstün ateş gücü ve dayanıklılığıyla gelecekte muharebe sahalarının en kritik unsurlarından biri olması öngörülüyor. ALTAY'ın, yeni nesil tanklar arasında en gelişmiş ana muharebe tanklarından biri olması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x