SİVİL CUNTACI BAKIN KİM ÇIKTI !

SİVİL CUNTACI BAKIN KİM ÇIKTI !

05 Kasım 2016 - 22:05

FETÖ’nün darbe girişiminde Tekirdağ’da görevli olan Binbaşı Gökhan Balcı’nın, Genelkurmay’da cuntacılara destek verdiği ortaya çıktı. Sivil kıyafetli Balcı’nın Karargah’a giren halka silahla ateş açtığı belirlendi....

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında, Genelkurmay Karargahı'nda 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerdeki esrarengiz sivillerin tespitine yönelik titiz bir çalışma yürüten savcılık, önemli bir ayrıntıya ulaştı. FETÖ kalkışmasının ardından gözaltı ve operasyonlar için düğmeye basılırken, Yenikent'te aracıyla ilerleyen Gökhan Balcı, polis çevirmesinde asker olduğunun tespit edilmesinin ardından gözaltına alındı. Tutuklanması talebiyle mahkeme sevk edilen Balcı, hakim sorgusunda, "Babamla birlikte akşam evimizin karşısında bulunan parka spora çıktık. Bu sırada jetlerin uçtuğunu gördük. Eğitim uçuşu olduğunu değerlendirdim. Ertesi gün polis çevirmesi vardı, kimliğimi gösterdikten sonra beni gözaltına aldılar" savunmasında bulundu. Hakimin, "15 Temmuz gecesi bir yere çıktın mı, Genelkurmay'a falan gittin mi?" şeklindeki sorusuna ise Balcı, "O gece evdeydim, olayları basından takip ettim. Dışarı çıkmadım" cevabını verdi. Balcı, serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlara ilişkin güvenlik kameralarındaki yer alan personelin tespiti için bilirkişiler görevlendirildi. Görüntüleri detaylı olarak inceleyen uzmanlar, sivil kıyafetli bir şahsın Genelkurmay Karargahı'na girdiğini ve elinde silahla cuntacılara destekte bulunduğu belirlendi. Sivil giyimli şahsın, adli kontrolle serbest bırakılan ve Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Gökhan Balcı olduğu tespit edildi. Tekirdağ'da görevli olmasına rağmen Genelkurmay Karargahı'nda darbe faaliyetlerine katılan Balcı'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından da Tekirdağ'daki görevine devam ettiği anlaşıldı. Saat 01.10 sıralarında kaydedilen görüntülerde elinde silah olmayan Balcı'nın ilerleyen saatlerde uzun namlulu silahla Karargah'ta dolaştığı, ardından Genelkurmay'a gelen halka ateş attığı belirlendi..

KARDEŞİ DE TERÖRİST
Yapılan operasyonla gözaltına alınan Balcı, Ankara'ya getirildi.Balcı'nın kardeşi de terörist çıktı. Astsubay Halil Burak Balcı'nın kalkışmanın merkezi olarak gösterilen Akıncı Hava Üssü'ndeki faaliyetlere katıldığı bildirildi.
.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x