Dikkat! Zayıflayayım derken kilo almayın

Dikkat! Zayıflayayım derken kilo almayın

Dikkat! Zayıflayayım derken kilo almayın

06 Mart 2017 - 22:30


Zayıflayacağım derken daha fazla kilo aldıran 10 hataZayıflamak için yapılan bazı uygulamalar aslında yanlış yöntemler olabiliyor. İşte kilo aldıran hatalar...
Zayıflamak için yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeye başlayanlar bazen yanlış bilgiler bazen de dikkatsizlik sonucunda kilo vermeye çalışırken kilo alabiliyor. Porsiyonu hesaba katılmayan diyet ürünler ve masum görünen meyveler kilo vermeye çalışırken aslında kilo aldıran besinler haline geliyor. İşte kilo aldıran hatalar:

1. Diyet içecekler

Diyet içecekler masum görünen ama bir o kadar tehlikeli olan gruba giriyor. İçerdikleri yapay tatlandırıcı ile vücuda zarar veren bu içecekler diyet yaparken sık tüketiliyor. Kilo vermeyi kolaylaştırmak yerine vü2. Diyet bisküvi

Diyet bisküvi de zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği atıştırmalıklardan. Diyet bisküviler fazla yendiğinde kilo vermek isteyenlere kilo aldırıyor.

3. Peynir

Protein kaynağı olan peyniri zayıflama dönemlerinde sıkça tüketmek faydalıdır. Ancak peynir tüketmek faydalı diye tüm peynir çeşitlerinin olduğu koca bir peynir tabağını yemek kilo almanıza neden olur.cuda zarar veren diyet içeceklerden uzak durulmalı.
4. Yumurta

Yumurta da içerdiği yüksek protein ile gözde diyet besinlerinden biri. Yumurtayı tek başına tüketince faydalı etkilerini alabiliyorsunuz. Ama yumurtayı sucuk, sosis ve tereyağı ile birlikte sahanda yaptığınızda kaloriler de beraberinde geliyor.

5. Makarna sosu

Bir porsiyon makarna sanıldığı gibi kilo aldırmıyor. Ama makarna ile birlikte yenen makarna sosları makarnanın tam bir kalori bombasına dönüşmesine neden oluyor.
6. Salata sosu

Salata da diyet dostu besinler arasında. Salatayı tehlikeli yapan ise içerisinde çok miktarda salata sosu ve yağ ilave etmek. Masum salata böylece kilo aldıran bir hale bürünüyor.

7. Köfte

Izgara köfte yemek sağlıklı bir seçim olarak düşünülse de içerdiği doymuş yağ oranının yüksekliği ile ızgara hindi veya ızgara tavuk kadar sağlıklı bir protein kaynağı değil. Özellikle porsiyonlara da dikkat edilmediğinde bu durum fazla kalori alımına neden oluyor.
8. Yağsız ürünler

Ekstra katkı maddeleri ile tadı güzel hale getirilmeye çalışılan bu tip ürünleri tüketince hem daha fazla kalori alıyor hem de sağlıksız beslenmiş oluyorsunuz.

9. Kahve şurupları

Kahve metabolizmayı hızlandırması ve enerji vermesi ile diyette de tercih edilen bir içecek. Sade kahve içince herhangi bir sorun yok ama kahvenizi süt, kahve şurubu ve şeker ile tatlandırdığınızda çok fazla kalori almış oluyorsunuz.

10. Kuruyemiş

Sağlıklı yağ içermeleriyle uzmanlar tarafından önerilen kuruyemişleri günde bir avuç tüketmek son derece sağlıklı. Kalorisi yüksek olan kuruyemişleri porsiyonlarını abartarak tükettiğinizde ise kilo almakla karşı karşıya kalabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x