Büyükanne Maaşı Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Büyükanne Maaşı Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Büyükanne Maaşı Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

09 Şubat 2017 - 10:26

Bakan Müezzinoğlu "Büyükanne Projesi" kapsamında torun bakan büyükanneye verilecek maaşı açıkladı. Peki büyükanne maaşı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?
Büyükanne maaşı başvurusu ne zaman? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun torun bakan büyükannelere asgari ücretin yüzde 30'unu, yani 425 lira verileceğini açıklamasıyla torun bakan büyükanneler sorunun cevabını merak ediyor. Peki büyükanne maaşı başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? İşte büyükannelere torun maaşı hakkında merak edilenler...

BÜYÜKANNE MAAŞI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Büyükanne torun maaşı için başvurular, Çalışma Bakanlığı'nın internet sitesinden ve SGK il müdürlüklerinden yapılabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre;

"Büyükanne Projesi bugün dünyada ilk defa uygulanan proje bazlı da olsa uygulamaya sokulan bir proje olacak ve bakanlıklarımıza ve paydaşlarımıza ait bir proje olmuş olacak. O nedenle paydaşlarımıza da değerli bakanımıza da teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu protokolden sonra bu ay talepleri alacağız. Bu talepleri ay sonuna kadar değerlendirmesini yaptıktan sonra Mart ayı itibariyle projenin fiilen uygulamasına geçeceğiz. Burada öncelikle aile seçiminde veya büyükanne seçiminde çok detaya gitmeyen temel kriterlerimiz olacak. Bunlardan birincisi doğum yapmış annenin asgari 1 yıllık geriye dönük sigortalı olmasını arayacağız. Ondan sonra doğum yapmış çocuğunun ilk 1 yaşının içinde olması lazım bu 1 yılı görelim. Zaten ilk 6 ayda yasal farklı hakları var."

MAAŞTAN NASIL YARARLANILIR?

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x