KOMİSYON BAŞKANI PETEK RAPORLARINI SAVUNDU!

KOMİSYON BAŞKANI PETEK RAPORLARINI SAVUNDU!

KOMİSYON BAŞKANI PETEK RAPORLARINI SAVUNDU!

31 Mayıs 2017 - 13:01

TBMM FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, raporlarının arkasında olduğunu ifade ederek, "CHP yöneticileri neden telaş ediyorlar? Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra verdikleri destekten mi yoksa bir kaset operasyonuyla gelen genel başkanın, bundan sonra başka sırlar ortaya çıkacak telaşından mı?" dedi.
Petek, CHP'nin, ByLock listelerinin neden getirilmediği, Adil Öksüz hakkında neden işlem yapılmadığı eleştirilerine yanıt verdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Petek, komisyonun, anayasanın 98. ve TBMM'nin 105. maddesi çerçevesinde görev tanımına işaret etti. Petek, yargının görev alanına giren konulara müdahil olmadıklarını, aksi takdirde bunun anayasaya aykırılık taşıyacağını söyledi.


Adil Öksüz hakkında bilgilerin raporda yer aldığına işaret eden Petek, şöyle devam etti:

"Örgüt üyesi olduğu, sivil kişi olarak darbenin yönetilmesinde etkin kişi olduğu raporumuza dercedildi. Daha önceki yaşam tarzı ile yurt dışı giriş, çıkışlarıyla, ayrıca örgüt üyelerinden itirafçı olan gazeteci-yazar Ali Ünal'ın cezaevinde alınan ifadeleriyle, kendisinin FETÖ'nün sözde lideri, Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da aynı mekanda, Adil hoca adıyla bulunan kişi olduğu raporumuzda yer alıyor. Bundan ötesi adli işlem. Tutuklanmamış, serbest kalmış, serbest bırakan hakimin de FETÖ bağlantısı bugün ortaya çıkmış, tutuklanmış. Bunlar da raporumuzda yer alıyor. Şimdi kamuoyunu yanıltıcı şekilde, yanlış bir algı oluşturacak biçimde kalkıp, 'Adil Öksüz ile ilgili komisyon ne yaptı?' denilirse, bu ya komisyonun görev alanı bilmeyecek şekilde bir cehaletten bahsetmek lazım veya komisyonun görevini hakkıyla yaptığını teslim etmek lazım."

Petek, muhalefetin, rapora şerh yazımı için ek süre talep ettiklerinin anımsatılması üzerine, komisyon başkanlık divanında bunu değerlendireceklerini ifade etti.

"Okuduğunu anlamamak değilse..."

Komisyonla ilgili "üstünü örtme" eleştirilerinin çok çirkin olduğunu dile getiren Petek, komisyon üyelerinin, uzmanların canla başla çalıştığını, eserleri, haberleri, iddianameleri, ekleri taradığını anlattı.

Petek, 15 Temmuz darbe girişimine, "kontrollü darbe" demenin, FETÖ'nün sözcülüğünü yapmak, onun değirmenine su taşımak, FETÖ'nün ekmeğine yağ sürmek anlamına geldiğini ifade etti. Reşat Petek, şunları kaydetti:

"Maalesef CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Yenikapı'da yapılan mitingde o güne gelinceye kadar söylemleri 'Bu bir darbe girişimiydi, FETÖ'ydü' ama o günden sonra adeta FETÖ'nün esiri oldu, FETÖ'yü destekleyen açıklamalar yapmaya başladı. Bunu ülkemiz adına talihsizlik olarak, şehitlerimize, gazilerimize, gayretlerine saygısızlık olarak görüyorum. Temenni ederim ki komisyon raporumuzdaki bu kadar bilgi, belgeyi, gerçekten yarım asırlık örgütlenmeyi inceledikten sonra bu beyanlarını değiştirirler.

Siyasi partiler ile örgütün ilişkilerini raporumuzda ortaya koyarken, herhangi bir siyasi partiyi, diğerinden ayrı bir yere koyup suçlama amacıyla değil tam aksine FETÖ'nün takiyye, tedbir ve gizlilik içeren hücresel çalışmasıyla, siyasi partileri kullanabilmek için her devirde, siyasi partilere yaklaşımlarını, yakınlık gösterip, oradan bir menfaat sağlamak için yaptıklarını ortaya koymak için bazı belgeleri ortaya koyduk. Bülent Ecevit, Turgut Özal, Tansu Çiller'i, geçmişteki görev yapan siyasilerimizi suçlama amacıyla değil ama onların da örgütün bu takiyyelerine aldanarak cemaat, hizmet olarak bilindiği dönemde nasıl kendilerine yardımcı olduğunu göstermek bakımından bunları rapora dercettik. 'Raporda, geçmiş siyasileri saygısızlık yapılıyor' şeklinde yorumlar, okuduğunu anlamamak değilse, burada tamamen gerçek dışı bir algı oluşturmaya yönelik konuşmalardır. Bunları reddediyorum."

"Şu belgeleri okuyun, inceleyin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun, Fetullah Gülen'in 1967'de CHP'ye 5 bin lira bağışta bulunduğuna yönelik gösterilen belgenin sahte olduğuna yönelik açıklaması da soruldu.

Bunun müzayedecilerden satılabileceğinin söylendiğini anımsatan Petek, "CHP, eski evraklarını müzayedecilere mi değerlendirmek üzere satıyor?" diye sordu. Petek, bu belgenin, daha ortada 15 Temmuz darbe girişimi yokken, bu konular hiç tartışılmazken Kadir Mısıroğlu'nun Asrın İhaneti başlığını taşıyan 2015 basımı kitabında yer aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce bir kitapta yer aldığı ve önemli bir belge olduğu için sosyal medyada da paylaşılmıştır. Kalkıp, 'bu belge sahtedir' diyerek bizi sahtecilikle suçlamalarını, iyiniyetle yorumlayarak, bu kadar çalışma yaptık, Allah rızası için şu belgeleri okuyun, inceleyin. Çok fazla kitabı komisyona aldık, uzmanlara incelettik, FETÖ ile ilgili neler yazılmış, söylenmiş, kim hangi belgelerden bahsetmiş biz objektif, tarafsızlık içinde FETÖ'nün darbe girişimini bütün yönleriyle ortaya koymaya çalıştık. Raporumuzun arkasındayız. CHP yöneticileri neden telaş ediyorlar bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra verdikleri destekten mi yoksa bir kaset operasyonuyla gelen genel başkanın, bundan sonra başka sırlar ortaya çıkacak telaşından mı? Bunun cevabını onlar versinler."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x