SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANCAK YANILDIĞINIZ 6 ŞEY

SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANCAK YANILDIĞINIZ 6 ŞEY

SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANCAK YANILDIĞINIZ 6 ŞEY

05 Ağustos 2017 - 23:01

Günlük hayatta tükettiğimiz birçok besinin sağlıklı olduğunu düşünebiliriz. Fakat durum tam olarak böyle değil. Biz kalori hesabı yaparken farklı noktalardan bambaşka tehditler altındayız. İşte sağlıklı olduğunu düşünmemize rağmen aslında sağlıklı olmayan yiyecekler.

Enerji barlar

Sporcu yiyecekleri ve içecekleri sporcular için yapılmıştır. Bu ürünler normal günlük aktiviteye sahip olan insanlar için değildir. Enerji barlar hidrojenize ve doymuş yağ, aynı zamanda şeker içerir. Ve bu ürünlerin kalorileri fazladır. Bu da eğer bir sporcunun günlük aktivitesine sahip değilseniz, kalori fazlası alıyorsunuz anlamına gelmektedir. Bu yüzden sağlıklı olduğu düşünülerek, bilinçsiz bir şekilde tüketilmemelidir.

Bol tahıllı buğday ekmeği

Buğday unuyla yapılan ekmeklerin paketlerinde yüzde kaç buğdaydan yapıldığına yer verilmektedir. Eğer bu oran yüzde 100 değil ise bu ekmekler tam olarak sağlıklı değillerdir. Zenginleştirilmiş unlar direkt olarak rafine unlardır. Bu da şu anlama gelir: Bu unların besin değerleri düşmüştür. Bu tarz ekmekleri tüketmek, kan şekerinde istenmeyen bir yükselmeye, iltihaplanmalara ve kronik hastalıklara yol açabilir.

Sporcular için üretilen içecekler

Sporcu içeceklerindeki durum, enerji barlarındaki durum ile benzerlik gösterir. Bilinçsizce tüketilen sporcu içecekleri vücuda gereksiz kalori ve bolca şeker yüklemek demektir. Unutmayın; eğer yoğun bir günlük aktiviteye sahip değilseniz, bu tarz şeyler tüketmemelisiniz.

Yağsız veya yağı azaltılmış yer fıstığı ezmesi

Bu tarz ürünlerde yağın azaltılmış olması, kalori ve şekerin artması demektir. Bu da kronik hastalıkları ve diyabeti tetiklemek anlamına gelmektedir.

Diyet gazlı içecekler

Diyet gazlı bir içecek içmek ile normal gazlı bir içecek içmek arasındaki tek fark şekerdir. Siz şekerden kaçarken birçok madde vücudunuza hücum eder. Araştırmalar günde sadece bir tane tüketilen gazlı içeceğin diyabet riskini yüzde 22 oranında artırdığı gerçeğini de ortaya koymaktadır.

Yağsız olan her türlü besin

Yağsız olan gıdalar kulağa hoş geliyor, fakat vücudun işleyişi için yağ oldukça önemlidir. Vücudun fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur. Vücuda enerji verdiği gibi, vitaminlerin ve minerallerin emilimini sağlar. Yani yağın azı, vücut için oldukça faydalıdır. Fakat şunu unutmamakta fayda var: Yağsız hazır gıdalarda yağın azlığı, şeker ve sodyum gibi içeriklerin artması demektir. Yağ tüketilmeli fakat doymuş ve trans olmamalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x