CHP’Lİ AĞBABA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

CHP'Lİ AĞBABA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

CHP'Lİ AĞBABA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

01 Haziran 2017 - 15:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Şırnak'ta 13, Diyarbakır Lice'de de şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.Ağbaba, yayımladığı taziye mesajında, Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalktıktan sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde 13 üst düzey askerin şehit düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.


Daha 45 gün önce, Tunceli Pülümür'de Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterin düşmesi sonucu 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 mürettebatın şehit olduğunu anımsatan Ağbaba, bu kazanın acısı hala sıcaklığını korurken, yeni bir helikopter kazası ile 13 kahraman askeri şehit vermenin, Türkiye'yi bir kez daha yasa boğduğunu ifade etti.

Şehitler arasında, çok yakından tanıdığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Jandarmanın göz bebeği kadın komutanlardan, Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı, mesleğine aşık, şerefli, onurlu bir asker olan Songül Yakut'un da bulunduğunu hatırlatan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Songül Yakut binlerce kumpas mağdurundan biriydi. Haksız ve hukuksuz yere görevinden el çektirilmiş ama asla geri adım atmamış onurlu bir Atatürkçü subaydı. Kendisine yapılan haksızlığı ve kurulan tuzağı her platformda cesurca dile getirmiş, 2 yıla yakın süren hukuk mücadelesini kazanarak, tekrar kahramanca yaptığı mesleğine geri dönmüştür. Böyle cesur, onurlu ve mücadeleci bir askeri tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Şırnak'ta şehit düşen 13, Diyarbakır Lice'de şehit düşen 3 askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x