’SAKARLIK YAPIYORSA GÖZ MUAYNESİNE GÖTÜRÜN’

'SAKARLIK YAPIYORSA GÖZ MUAYNESİNE GÖTÜRÜN'

31 Ekim 2016 - 14:43

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, "Çocuklar az gördüklerinin farkında değildir ve bunu ifade edemezler. İyi göremeyen çocuk, çevreden gelecek zararlara karşı açıktır. İyi göremediği için darbeler ve düşmelerle daha sık karşılaşır. Bazı anneler çocuklarının çok sakar olduğu, sürekli düştüğü konusunda yakınırken aslında sorunun az görme kaynaklı olduğunun farkında değildirler" dedi.

'DİKKAT EKSİKLİĞİ GÖRME BOZUKLUĞUNDAN KAYNAKLANABİLİR'

Bazen ise çocukta dikkat eksikliği olduğu düşüncesiye farklı tedaviler yapıldığını kaydeden Atabay, "Aslında sebebin bir görme bozukluğu olabileceği akla gelmelidir. Bu konuda ailelerin ve bu gibi çocuklarla uğraşan kurumların dikkat etmeleri özellikle önemlidir. Çabuk sıkılan, dikkat eksikliği olduğu düşünülen çocukların mutlaka göz sağlığı kontrolünden geçirilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Atabay, "Dikkat eksikliği tanısı ile okul yaşamına geç başlamış, gereksiz yere özel tedaviler yapılmış, en son ve geç olarak görme bozukluğu tanısı almış çocuklar ile karşılaşmaktayız. Çocuk göz hastalıklarının tanısı ve tedavisi çok önemlidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x