BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ BANGLADEŞ’E GİDECEK

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ BANGLADEŞ'E GİDECEK

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ BANGLADEŞ'E GİDECEK

26 Eylül 2017 - 11:13

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın, Arakanlı Müslümanlara yapılan yardım çalışmalarını yerinde incelemek üzere Bangladeş'e gideceği bildirildi.
Başbakan Yardımcısı Akdağ Bangladeş'e gideceK. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Myanmar'ın Arakan  eyaletinin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi düzenlenen saldırıların üzerinden bir ay  geçtiği, bu süre içinde Bangladeş’e sığınan Müslüman mülteci sayısının 436 bine  yükseldiği kaydedildi. Myanmar içinde yerlerinden edilen kişiler ile hayatını kaybedenlere  ilişkin verilere halen ulaşılamadığına işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin,  insani krizin sona erdirilmesine yönelik ilk günden itibaren yoğun bir şekilde  sürdürdüğü girişimlerinin devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin girişimleri neticesinde, bölgedeki  çatışmaların sona erdirilmesi, bölgeye kesintisiz insani erişim ile Bangladeş’e  sığınan ve Myanmar içinde yerlerinden edilmiş kişilerin güvenli şekilde geri  dönüşlerinin sağlanması ve soruna uzun vadeli bir çözüm bulunması konusunda  uluslararası toplum nezdinde geniş tabanlı mutabakat sağlanmış olmasının olumlu  bir gelişme olduğu kaydedildi.

 Gerek Myanmar’da gerek Bangladeş’te bulunan Arakanlı Müslümanlara  insani yardım ulaştırılması ve kamplardaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi  için Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) çalışmalarını  sürdürdüğü belirtilen açıklamada, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın da gelecek  günlerde Bangladeş’i ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelemesinin öngörüldüğü  bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x