CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YAVERİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YAVERİ

'öğrenin talimatını verdim'

09 Mart 2017 - 09:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı konuştu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı, "Kara yaverini aradım, 'Arkadaşlar Cumhurbaşkanı'nın nerede olduğu internette yazıyor. Nerede olduğunu öğrenin.' talimatını verdim." dedİ.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini darbeci askerlere bildirdiği iddiasıyla yargılanan sanık Yazıcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki duruşmada, 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince dinlendi.

Yazıcı, 27 Temmuz 2015'te başladığı Başyaverlik görevinin 15 Temmuz 2016'ya kadar sürdüğünü belirtti.

"Bir yıl boyunca ilk defa kendisinden ayrılmış oldum"

15 Temmuz'a kadar Cumhurbaşkanı'nın bütün resmi görevlerinde kendisine refakat ettiğini belirten Yazıcı, "Özel programlarına resmi kıyafetli olduğum için kendi isteğiyle dahil olmuyordum. 15 Temmuz öncesinde de kendisi bayram sürecinde 2 gün ayrıldı, beni serbest bıraktı. Daha sonra bir hafta tatil için ayrılacaklarını ifade ettiler. Müsadesiyle ben de ilk defa izne ayrıldım. Yaklaşık bir yıl boyunca ilk defa kendisinden ayrılmış oldum. Bir yılda aracında, helikopterinde hep birlikte bulundum, verdiği emirleri yerine getirmeye çalıştım." dedi.

Bayramdaki 2 günlük izni sırasında kendisinin de Tokat'ın Erbaa ilçesindeki ailesinin yanına gittiğini anlatan Yazıcı, 8 veya 9 Temmuz'da döndüğünü, Cumhurbaşkanı'nın tatil için ayrılacağını öğrenince 12 Temmuz'da yeniden Erbaa'ya gittiğini dile getirdi.

"'Nerede olduğunu öğrenin.' talimatını verdim."

Sanık Yazıcı, 14 Temmuz'a kadar Erbaa'da kaldığını belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü: "Perşembe sabah ailemi orada bırakıp yola çıktım, öğleden sonra Ankara'ya vardım. Yalnız olduğum için Muhafız Alayına gittim. Alay komutanı beni görünce şaşırdı. 'Sayın Cumhurbaşkanı tatil için ayrıldı, ben de 5 gün boyunca serbestim, cumartesi günü Antalya'da bir programı var, dünya karması maçıyla ilgili.' dedim. Kendisi internette Sayın Cumhurbaşkanı'nın Marmaris Okluk'ta olduğuna dair haberler çıktığını, benim bunu nasıl bilemediğimi sordu. Bunu duyunca kara yaverini aradım, 'Arkadaşlar Cumhurbaşkanı'nın nerede olduğu internette yazıyor. Nerede olduğunu öğrenin.' talimatını verdim."

Evine gelip geceyi tek başına geçirdikten sonra kahvaltı ve saç tıraşı için Muhafız Alayına gittiğini ifade eden Yazıcı, Alay Komutanı'nın, 15 Temmuz'da tatbikat olacağını ve kendisinin hangi personelleri verebileceğini sorduğunu, iki astsubay dışında kimsenin bulunmadığını söylediğini, Muhafız Alay komutanının bu iki kişinin gelmesini istediğini iddia etti.

Aracına binen "Emin" isimli kişiyi izah edemedi

Cuma günü Antalya'ya uçak bileti ayırttığını, şoförüne "Sen Başyaverlikte kal, biz Atahan astsubayla gideceğiz." dediğini dile getiren Yazıcı, "Muhafız Alayının nizamiyesinden çıkarken bir yarbay geldi. İlk defa orada gördüm." dedi.

Antalya'ya 15 Temmuz günü giderken aracına binen "Emin" isimli bu kişiyi yanına niçin aldığını izah edemeyen Yazıcı, şunları söyledi: "Askeri birliğin içinde olduğum için sivil olmasına rağmen itibar ettim. Antalya'ya ne zaman gideceğimi nereden biliyor, bilmiyorum. Antalya'ya gideceğimi sadece kendi personelim biliyordu. Nasıl öğrenmiş, nereden öğrenmiş bilmiyorum. Bunun bir izahı yok. Ben de izah edemiyorum. Arabayı ben kullanıyordum. Cep telefonunu kurcalıyordu, bazen benim telefonumu da kurcalıyordu. Bunların bir izahı yok. Alt rütbemdeki birisi nasıl bu kadar rahat hareket edebiliyor ve telefonumu kurcalayabiliyor? Sessiz kalmadım ama izah edemiyorum. 4 aydır düşünüyorum, bunları kendime bile açıklayamıyorum."

Yazıcı, "Herkes farklı düşünecektir, kızacaktır ama ben bunları kendime izah edemiyorum. Daha sonra yola çıktığımızda benimle ilgili bilgiler topladığını söyledi. Sormam üzerine Özel Kuvvetler'de görev yaptığını söyledi. Kuşkulandım, yolda indirmeyi düşündüm ama çekinmeye başladım çünkü silahı vardı." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x